Rellotge mecànic - Parròquia dels Sants Reis - VILALLONGA (COMUNITAT VALENCIANA)

Desaparegut Parat Motor elèctric

AutorsCAROD (BARCELONA)
Data de construcció 1987
Descripció A l'octubre de 1987, gràcies a les ajudes econòmiques rebudes de la Joieria Palmer, de Dulcesol i de Cehimosa, l'Ajuntament de Vilallonga va poder electrificar amb sengles motors l'antiga maquinària del rellotge, d'autoria encara desconeguda. L'electrificació, portada a terme per la casa rellotgera barcelonina Carod, evitava al consistori vilallonguí mantindre en nòmina a un funcionari perquè, cada dia, pujara al campanar a donar-li corda al rellotge. Juntament amb els motors de la maquinària, aquell any va comprar-se una nova esfera, que era gestionada per un rudimentari ordinador situat junt a ella i que encara hui, compta al centre amb el nom de "PALMER", un dels finançadors de l'obra.
No obstant l'electrificació de la maquinària, pocs anys després, al juny de 1999, el rellotge mecànic fou finalment substituït per un nou ordinador, que gestionava, tant els tocs dels quarts i de les hores com el moviment de l'esfera des de la sagristia. Després d'aquesta intervenció, l'antiga maquinària del rellotge va desaparèixer juntament amb l'estança on se situava, que va ser derruïda. Ara, d'aquesta habitació, que se situava al nivell inferior a la sala de campanes, solament ha restat el paviment, així com el pou pel que baixaven les peses del rellotge.
A 1987, coincidint amb les festes patronals de la Mare de Déu de la Font, per commemorar l'electrificació del rellotge, així com la instal·lació de la nova esfera electrònica, l'ajuntament va instal·lar a la base de l'escala del campanar una placa commemorativa en marbre blanc on s'indica:

"AYUNTAMIENTO DE VILLALONGA / POR LA COLABORACION PARA EL NUEVO RELOJ / NUESTRO AGRADECIMIENTO MAS SINCERO A; / JOYERIA PALMER / DULCESOL / CEHIMOSA / VILLALONGA OCTUBRE 1987"
 • SARRIÓ ANDRÉS, Pau (22-07-2017)
Actualització 07-02-2018
1 Fotos

 • Inventari general de rellotges
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 26-01-2021
  Convertir a PDF