Rellotge mecànic - Torre de la Vetlla i rellotge de Calendura - ELX (COMUNITAT VALENCIANA)

Autòmates Existent En marxa Motor elèctric

AutorsBLASCO, MANUFACTURAS
Empresa de mantenimentBLASCO, MANUFACTURAS
Data de construcció 1963
Descripció El conjunt compta amb un rellotge de BLASCO de Roquetes, en funcionament, que connecta un carilló de quatre tubs, amplificat per a la seua expansió.
Tant el rellotge com el carilló presenten en la seua carcassa la lletra "B" de BLASCO. En la petita mostra de regulació del rellotge posa igualment "MANUFACTURAS / BLASCO / ROQUETAS"
En la sala hi ha diversos textos, sobre suports variats, amb instruccions de manteniment del conjunt. Així, en un cartró, amb els esquemes elèctrics de connexions, posa també "El dia 15 de Febrero de 1968 se Puso / nueva la Bateria."
També estan les instruccions de manteniment del rellotge, signades per Manufacturas Blasco, on un text manuscrit canvia el "Roquetas" per un "Elche", amb la data "8 de 2 de 1963". Un altra nota indica "Batería reloj de contactos. / Debe añadir agua destilada cada / 40 dias aproximadamente."
En la terrassa de la campana de les hores hi ha una roda d'un rellotge antic, potser medieval, que no correspón al rellotge anterior, conservat en el Museu Escolar i Agrícola de Puçol.
Editor ÁLVARO MUÑOZ, Mari Carmen; LLOP i BAYO, Francesc
Actualització 22-10-2013
48 Fotos

 • Inventari general de rellotges
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 27-01-2020
  Convertir a PDF