Sonor 540

Per a baixar la gravació
Títol Infants de Rubí visiten el rellotge del campanar
Autors de la documentació RÀDIO RUBÍ
Data 27-07-2016
Duració 00:48
Classe Rellotge
Notes Els nens i nenes del casal d’estiu de l’escola Ramon Llull han fet una visita única que els ha permès veure la maquinària i les campanes que ressonen a la ciutat.
L’activitat s’emmarca dins la temàtica central del casal que, en aquest cas, el fil conductor són els pirates. "Hem volgut inculcar als nens que al poble tenim altres tresors no materials com els intel·lectuals, la bibloteca, o el rellotge del poble. Aquest és important perquè tenim la sort de tenir el rellotger que és l'únic que el sap fer anar", ha explicat Jessica Bolívar, coordinadora.
El rellotge rubinenc, construït el 1911 a França, és propietat de l’Ajuntament tot i està ubicat al campanar, edifici de l’església. Ramon Serra, el rellotger que des del 1981 s’encarrega de que el rellotge del campanar funcioni sempre, els ha explicat les peculiaritats d’aquest element: "El rellotge ha de ser tant gran perquè ha de tenir molta força per moure les agulles que són d'un metre de diàmetre i també moure els cables que estiren els martells que piquen les campanes i les fan sonar".
Aquesta mateixa visita l’han fet els infants dels casals del Teresa Altet i l’escola Balmes. Tots tres gestionats per l’empresa de càtering Nostra Cuina. També han fet altres activitats com excursions, piscina o visites, per exemple, al Museu Marítim.
Entrevista a Jessica Bolívar, coordinadora del casals de càtering Nostra Cuina i Ramon Serra, rellotger.
http://www.radiorubi.fm
 • Parròquia de Sant Pere - RUBÍ: Campanes, campaners i tocs
 • RUBÍ: Campanes, campaners i tocs
 • SERRA, RAMÓN (RUBÍ) : Inventari de rellotges
 • Rellotges: Bibliografia
 • Gravacions de tocs
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 21-06-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 86 Visitants: 86 Usuaris: 0