Sonor 627

Per a baixar la gravació
Títol Comencen les millores al campanar de Santa Maria
Autors de la documentació RÀDIO PALAMÓS
Data 25-12-2016
Duració 00:33
Classe Restauració de campanes
Notes L’Ajuntament de Palamós ha començat aquesta setmana les obres d’arranjament del campanar de l’església de Santa Maria. S’hi inverteixen uns 30 mil euros per reparar diferents elements deteriorats d’aquesta part de l’edifici. Les obres duraran un parell de mesos i durant aquest temps una part del campanar estarà embolcallat per una bastida.
Els treballs es basen en millorar l'arrebossat exterior de la façana, reparar esquerdes, pintar-la i impermeabilitzar paviments. També es consoliden les baranes de les escales interiors i es canvien els actuals suports de les campanes. A més, s'elimina el graó d'entrada a l'església, que actualment dificulta l'accés de persones amb mobilitat reduïda. L'església de Santa Maria és propietat de l'Ajuntament, malgrat qui en fa ús és el Bisbat de Girona. Jordi Pallí, regidor d'Urbanisme i Obres.
L'Ajuntament aprofitarà també aquestes obres al campanar de l'església per reforçar-ne la il·luminació exterior amb quatre nous focus. L'església de Santa Maria data dels segles quinze i setze. L'antiga Torre del Consell va ser adequada com a campanar durant la primera meitat del segle setze, malgrat l'actual aspecte i acabat és dels anys 30 del segle passat, quan es va decidir dotar la torre amb un nou rellotge.
 • PALAMÓS: Campanes, campaners i tocs
 • Restauració de campanars: Bibliografia
 • Gravacions de tocs
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 20-06-2021
  Convertir a PDF