SIERRA, Cristina - S'inaugura el nou campanar de l'església parroquial de Sant Pere

S'inaugura el nou campanar de l'església parroquial de Sant Pere

Ahir a les onze del matí es va l'acte d'inauguració del nou campanar de l'església de Sant Pere enmig d'una gran expectació. L'acte, que va començar puntual amb un toc de campanes, va comptar amb la presència de l'alcalde -Robert Benaiges-, el vicepresident de la Diputació de Tarragona -Albert Vallvé-, el rector de la parròquia de Sant Pere, mossèn Ramon Blas, l'autor de l'escultura de Sant Pere, Ramon Ferran, i Jordi Font, Eduard Garcia i Joan Ortoneda, en representació de l'associació per a la construcció del campanar.

En els parlaments, Jordi Font, l'iniciador d'aquest projecte, va voler agrair a totes les persones de la comissió el suport rebut a tots aquells que han fet possible aquest campanar. A continuació, Mossèn Ramon va explicar els diferents tocs de campana que hi ha i que estan programats al quadre de comandament instal·lat a la sagristia. Un dels tocs està fet pel que va ser rector de la parròquia de Sant Pere, Joan Grifoll.

Per la seva part, Albert Vallvé va destacar el suport que ha donat la Diputació de Tarragona a aquesta obra i que veient els resultats, es donava per fet que hi hauria el suport que fes falta per a completar-ho .

Finalment, l'alcalde, Robert Benaiges, va destacar la il·lusió de les persones que van impulsar aquest projecte i de com ha canviat la façana marítima de Cambrils vista des del port amb la figura del campanar. Acte seguit, va agrair a les persones que han treballat en aquest projecte, i va felicitar a tots els cambrilencs. L'acte va acabar amb el toc de les campanes ja inaugurades.

33 metres d'alçada i 167 escales

El nou campanar té 33 metres d'alçada -24 fins a la base de l'estructura dels rellotges- i 167 escales, que deixen patent que aquest campanar és un dels edificis més alts que es visualitzen des de la façana marítima de Cambrils. Els rellotges se sincronitzen per via satèl·lit amb Alemanya. Toquen quarts i hores però s'han silenciat els tocs que van des de les 12 de la nit a les 8 del matí per no destorbar el descans dels veïns.

Des de dalt del campanar, es pot veure un Cambrils força diferent. El port des d'una perspectiva força ampla, els sostres de les cases, la vila, i fet curiós, no es veu el campanar de la parròquia de Santa Maria. A més, ahir amb el dia assolellat i clar es veien perfectament les muntanyes del Baix Camp així com la veïna població Mont-roig del Camp.

Sis mesos d'obres

La construcció del campanar es va iniciar el dia 24 de setembre de l'any passat. Aleshores, es va retirar una petita campana datada del 1941 i la creu que coronava la teulada. L'obra, que ha seguit els plànols originals fets per l'arquitecte Monravà Soler i adaptats per Jordi Torres, s'ha fet sobre una base quadrada realitzades a la zona del vestíbul de l'església. No havien passat tres mesos, quan es va anunciar l'arribada de les quatre campanes- Petra, Jordina, Carme i Camí- a través dels Reis Mags d'Orient. En total, menys de mig any per enllestir aquest campanar impulsat per Jordi Font i que ha canviat l'aspecte del port de Cambrils.

SIERRA, Cristina

Revista de Cambrils (17-03-2008)

 • CAMBRILS: Campanas, campaneros y toques
 • Campanarios: Bibliografía

   

 • Volver a la página anterior
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Revista de Cambrils (2008)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 17-01-2021
  Convertir a PDF