GORCHS, Anna - Prats arregla el campanar

Prats arregla el campanar

Les previsions són que les obres estiguin enllestides a principis de l’any que ve


Les obres de rehabilitació ofereixen una imatge inèdita de l'església - Autor: SERRA, Sagi / EL9NOU.CAT

La bastida que des de finals d’octubre rodeja el campanar de l’església parroquial de Prats de Lluçanès indica que han començat finalment les obres de rehabilitació d’aquest element. L’objectiu central de l’acció és sanejar la part alta del campanar, molt malmesa pel pas del temps, substituir-ne la barana superior i impermeabilitzar-ne una part, entre altres.

Fa aproximadament un any i mig ja es va haver de fer una actuació d’urgència per retirar-ne una part que amenaçava de desprendre’s. Ara es porten a terme els treballs de seguretat definitius, a càrrec de Construccions Cirera. El projecte inclou la reconstrucció total de la barana que corona el campanar, que és de pedra massissa, així com la resta d’elements petris en mal estat. També es col·locaran dos tirants d’acer per evitar l’obertura de la part superior, s’impermeabilitzarà la coberta plana que corona el campanar i se’n recolliran les aigües per mitjà d’una canal. Pel que fa a la resta del campanar, molt possiblement s’haurà de fer nova la capa de calç que la recobreix. Les previsions són que les obres acabin a principis del 2019.

Els treballs estan pressupostats en uns 60.000 euros, que finança la parròquia. Des de fa aproximadament un any que es porten a terme activitats solidàries per recollir fons. Hi ha constituïda una comissió formada pel rector, mossèn Josep Casals, representants de l’Ajuntament i diverses persones vinculades a la parròquia per fer seguiment del projecte. Tant equip de govern (ERC) com oposició (PDeCAT) valoren molt positivament les obres.

GORCHS, Anna

El 9nou (07-11-2018)

 • Parròquia de Sant Vicenç - PRATS DE LLUÇANÈS: Campanas, campaneros y toques
 • PRATS DE LLUÇANÈS: Campanas, campaneros y toques
 • Restauración de campanarios: Bibliografía

   

 • Volver a la página anterior
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © El 9nou (2018)
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualización: 01-02-2023
  Convertir a PDF