Organitzaran actes per recollir diners per arreglar el campanar de Riudoms


Les destrosses del llamp, visibles al campanar. - Autor: MARINÉ, A. / DIARI DE TARRAGONA

Arranjar els desperfectes provocats per un llamp a l’Església de Sant Jaume de Riudoms la matinada de diumenge podria suposar una inversió superior als 40.000 euros. És el que van acabar deduint ahir els responsables de la parròquia i l’Ajuntament de Riudoms, després d’una inspecció ocular de les destrosses.

Tal com va avançar el Diari, el sistema elèctric que feia funcionar les campanes està completament calcinat, així com la megafonia de la parròquia i el sistema de climatització i d’il·luminació de la Capella del Santíssim. Segons estimacions de la parròquia, només arreglar aquestes dues instal·lacions ja suposaria un cost de 35.000 euros. A tot plegat s’hi ha de sumar el cost de la reparació dels desperfectes provocats pel llamp.

Una església de més de 400 anys

Per tot plegat, el regidor de Serveis Públics de l’Ajuntament de Riudoms, Sergi Pedret, va explicar ahir al Diari que la voluntat és organitzar diversos actes en els pròxims dies per recaptar diners per encarar les obres de reparació de l’església.

I és que el temple no compta amb cap mena d’assegurança. La seva condició d’edifici patrimonial, reconegut com a Bé Cultural d’Interès Local i els seus 400 anys d’història feien impossible a la parròquia fer-se càrrec d’una assegurança.

Pedret admet que encara no està clar què es farà, però ell opta per organitzar algun tipus de sopar o de dinar on tots els diners que es recullin es destinin a la reparació de l’església.

El regidor de Serveis Públics també explica que «a hores d’ara el poble no té campanes, i és urgent que les arreglem perquè formen part de la cultura i el dia a dia de la gent. De tothom, pensi el que pensi, o vingui d’on vingui. Les campanes repiquen per a tothom».

L’església també està pendent d’una subvenció per arreglar l’orgue durant el 2019.

CÀMARA, Marc

Diari de Tarragona (11-11-2018)

 • RIUDOMS: Campanes, campaners i tocs
 • Destruccions de campanars i campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Diari de Tarragona (2018)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 28-10-2020
  Convertir a PDF