Trobada tècnica per analitzar les conseqüències del llamp que va caure al campanar

L’arranjament dels danys ocasionats pel llamp que va caure al campanar de Santa Eulàlia la passada nit de la Castanyada podria costar 4.000 euros


La caiguda d'un llamp el passat 31 d'octubre va comportar incidències al campanar i a l'església de Santa Eulàlia - Autor: AJUNTAMENT D'ESPARREGUERA

Aquesta és la xifra aproximada que ha avançat el president de l’Associació Amics del Campanar d’Esparreguera, Josep Teruel, en declaracions a l’emissora municipal, després de la visita in situ a les instal·lacions de diversos tècnics.

Josep Teruel ha assegurat que “el llamp va fer malbé la centraleta que fa sonar les campanes i part de la instal·lació elèctrica de l’Església de Santa Eulàlia, així com el suport que subjecta el cable del parallamps. A dia d’avui, no funcionen les campanes ni el rellotge exterior, encarà que la resta de la instal·lació elèctrica afectada funciona de manera provisional”.

El president de l’Associació Amics del Campanar d’Esparreguera ha destacat que aquest parallamps no té prou força per protegir tota la vila i que la tempesta que va afectar Esparreguera la nit del 31 d’octubre a l’1 de novembre va ser molt important, així com el llamp que va caure al campanar.

Finalment, Josep Teruel, president de l’Associació Amics del Campanar d’Esparreguera, ha reclamat una entesa ràpida entre l’Església i l’Ajuntament per arranjar el més aviat possible els desperfectes.

AJUNTAMENT D'ESPARREGUERA

Ajuntament d'Esparreguera (15-11-2018)

 • Parròquia de Santa Eulàlia - ESPARREGUERA: Campanes, campaners i tocs
 • ESPARREGUERA: Campanes, campaners i tocs
 • AMICS DEL CAMPANAR (ESPARREGUERA) : Tocs i altres activitats
 • Tronades i campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Ajuntament d'Esparreguera (2018)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 28-10-2021
  Convertir a PDF