Ondara posa en valor la Torre del Rellotge fent-la visitable

L’ajuntament dota a l’emblemàtic campanar d’una barana per a garantir la seguretat de les persones i enceta un programa de visites guiades


Els regidors i l’alcalde, junt al mecanisme que fa funcionar el rellotge de la torre - Autor: La Marina Plaza

La Torre del Rellotge d’Ondara, declarada BIC (Bé d’Interès Cultural) i una de les icones turístiques i patrimonials del poble, compta des d’ara amb una barana que fa més segura la seua escala interior, com han comprovat aquest matí l’alcalde, José Ramiro, la regidora de Patrimoni, Raquel López; i el d’Urbanisme, Francesc Giner, els quals han realitzat una visita a l’immoble.

La Regidoria de Patrimoni ha inxlòs una dotació pressupostària de 4.000 euros dins dels pressupostos municipals d’enguany 2018, que, sumat als recursos propis per mitjà de la Brigada Municipal, s’han concretat en la instal·lació d’una barana de ferro amb passamans que s’ha instal·lat en tots els trams de l’escala interior de la torre, que puja fins al l’emblemàtic Campanar.

La instal·lació d’aquesta barana suposa l’execució de la primera fase perquè aquest bé arquitectònic local, la Torre del Rellotge, puga convertir-se pròximament en un recurs arquitectònic, cultural i turístic visitable pel públic, atès que les visites es podran realitzar de forma segura (fins ara l’escala era perillosa perquè no tenia les condicions de seguretat necessàries en no tindre barana).

Visites guiades per l’arqueòleg Josep Ahuir

La intenció de l’Ajuntament d’Ondara és que, a partir d’ara, la Torre del Rellotge puga ser visitada per grups concertats. De fet, la primera de les visites tindrà lloc aquest mateix diumenge 15 d’abril, emmarcada dins de les activitats del Mercat del Prado de la Terra i Artesania, que compta amb dues visites guiades per l’arqueòleg i gestor de patrimoni cultural Josep Ahuir.

Una de les visites, la que començarà a les 10 hores, recorrerà el centre històric, amb explicacions sobre la Torre del Rellotge (campanar), l’antic palau-castell, l’exterior de l’Església, del convent i del claustre de l’ajuntament, les cases importants (com la de Ferrando o la del Mayorazgo), o el trinquet municipal. Aquesta visita es repetirà el diumenge 20 de maig.

GARCÍA, Sergi

La Marina Plaza (13-04-2018)

 • ONDARA: Campanes, campaners i tocs
 • Rellotges: Bibliografia
 • Visites als campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © La Marina Plaza (2018)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 17-04-2021
  Convertir a PDF