Ondara digitalitza el valuós mecanisme del rellotge del BIC de la Torre del Rellotge

Els obres permetran donar l’hora amb més exactitud, ja que en l’actualitat el rellotge s’endarreria en estiu i s’avançava durant l’hivern

L’estalvi econòmic per a les arques municipals amb esta mesura supera els 3.800 euros a l’any

L’Ajuntament d’Ondara, per mitjà de la regidoria de Patrimoni que dirigeix Raquel López, ha realitzat una intervenció en el mecanisme del rellotge que corona la Torre del Rellotge. Situada en la plaça Major, esta torre declarada Bé d’Interès Cultural és un dels emblemes i reclams turístics del municipi, i es caracteritza pel seu impressionant mecanisme de principis del segle XX i el seu campanar artístic.

Segons explica la regidora Raquel López, s’ha instal·lat un nou rellotge digital. Per poder fer-ho, s’ha tret la vareta que regulava les manetes del rellotge i s’ha substituït per un mecanisme automàtic, si bé tot el mecanisme antic es conserva dins del rellotge. Amb esta intervenció, el rellotge donarà l’hora de forma més exacta, atès que l’anterior s’endarreria en estiu i s’avançava durant l’hivern. Les campanades seguiran donant les hores i escoltant-se en el nucli urbà; ara amb més exactitud.

La inversió feta per la regidoria de Patrimoni ha sigut de 2.883,43 euros, si bé s’estima que l’estalvi anual per a les arques municipals serà superior als 3.800 euros ja que, d’esta manera, no caldrà que el personal municipal haja donar-li corda diàriament al rellotge, com passava fins ara.

GARCÍA, Sergi

La Marina Plaza (06-03-2017)

 • Torre del rellotge - ONDARA: Campanes, campaners i tocs
 • ONDARA: Campanes, campaners i tocs
 • Electrificació, mecanització sense restaurar: Bibliografia
 • Rellotges: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © La Marina Plaza (2017)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 24-05-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 27 Visitants: 27 Usuaris: 0