La campanya de micromecenatge per a la recuperació de les campanes recull més de 3.500 euros

La campanya de micromecenatge “Ajuda’ns a recuperar el campanar!“, impulsada per la Parròquia de Riudoms a través de la plataforma TotSuma, va arribar dimecres passat al seu objectiu: recollir un mínim de 3.500€ per a arreglar les campanes, després de les destrosses provocades per un llamp la nit del 8 al 9 de novembre de 2018.


Estat del campanar l’endemà de la caiguda del llamp - Autor: FOTO CEDIDA

La campanya s’havia fixat com a objectiu 3.500€, que era el cost que costava reparar la campana grossa, coneguda com la “Jacoba”. Finalment, s’han recollit 3.530€, i hi han participat un total de 44 donants. Des de la parròquia valoren molt positivament l’experiència, la primera que fan d’aquest tipus, tot i que asseguren que han hagut de fer molt d’esforç de difusió per arribar als 3.500€. I és que en aquest tipus de campanyes, el finançament només s’aconsegueix si s’assoleix la xifra marcada: si no s’hi arriba, els diners es retornen als donants i l’impulsor no els rep. “Hem patit una mica, perquè hi havia dies que estava tot estancat, mentre que d’altres pujava molt… I era o tot o res. però al final, ha acabat bé”, asseguren. L’objectiu de fer una campanya d’aquest tipus era també arribar a persones que poden tenir interès en col·laborar amb la recuperació del campanar, però que no són habituals a la parròquia.

De totes les possibles recompenses que es podien obtenir col·laborant amb la campanya, la més exitosa ha estat la de fer un vermut, un dinar o un sopar dalt del campanar. “Molta gent ens ha preguntat per aquest tema, perquè potser és el més original i ha fet que hi hagi més donants”, assegura mossèn Josep Mateu. Els àpats i vermuts es faran quan faci bon temps, cap a final de la primavera, quan també estiguin més avançades les reparacions del campanar.

A més de la campanya de micromecenatge, la parròquia ha impulsat en les últimes setmanes diverses activitats per recaptar fons per al campanar dins de la iniciativa “+ Forts Que El Llamp”, com un esmorzar popular o col·lectes de diners. Durant aquest temps, s’ha pogut pagar ja la reparació de la megafonia, de la llum i de la climatització, i properament, el parallamps. En aquests moments, s’està treballant en la part més gran, que anirà destinada a les campanes i al rellotge. Queden encara dues iniciatives en marxa: el sorteig d’un quadre de Josep M. Baiges (Joselín) i les guardioles repartides pels comerços locals amb el lema “El canvi, per al Campanar”.

Mateu assegura que estan sorpresos per la resposta de la gent, que ha permès recollir més de la meitat dels diners en dos mesos. “Enteníem que eren molts diners de cop i per reparar una cosa per la qual la gent ja havia aportat abans”, assegura, “però la gent ha respost amb molta generositat, fins i tot persones que no havien col·laborat mai abans”.

DOMINGO, Elena

FemSafareig.cat (11-01-2019)

 • RIUDOMS: Campanes, campaners i tocs
 • Destruccions de campanars i campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © FemSafareig.cat (2019)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 20-06-2021
  Convertir a PDF