La campana Divina Pastora de l’Ermita de Bétera va ser beneïda el passat dissabte

La campana Divina Pastora de l’Ermita de Bétera va tornar al seu lloc habitual després del seu procés de restauració el passat 5 de desembre. Després d’estar fa unes setmanes exposada a l’església dels Desemparats per a ser visitada en horari de misses, aquest passat dissabte 22 de desembre va ser beneïda al seu lloc d’origen. Al voltant de les 17.00 hores donava inici una missa a l’Ermita, oficiada pels dos retors del municipi, Don José i Don Vicent. Posteriorment, es va procedir a la benedicció de la campana i el seu primer volteig a càrrec de la colla de Campaners i la seua padrina. La colla va voler agrair a tots els allí presents la seua col·laboració i va fer entrega d’unes samarretes de la Colla als dos retors com agraïment del seu suport. Prompte, aquesta campana tornarà a ser pujada a la seua ubicació.

Cal mencionar que el 5 de novembre, l’empresa Electrorecamp S.L. portava a terme la baixada de la campana Divina Pastora per a fer-li una restauració completa dins la tasca de recuperació de les tradicions que realitza la Colla de Campaners.

En un primer moment, la campana era baixada de la seua espadanya, lloc d’on no s’havia mogut des de la seua instal·lació en l’any 1871. L’únic que s’havia baixat havia sigut el contrapés d’aquesta per canviar-lo en l’any 2003 i mecanitzar-la, instal·lant un contrapés nou. Aprofitant la pròxima restauració, s’intentarà traure-li al contrapés nou la mateixa forma que tenia el vell.

Amb un pes aproximat de 50 kg, hi ha sigut sotmesa a un tractament de neteja amb arena a pressió per tornar-li el daurat original del bronze. A més a més, s’ha realitzat una reducció de la seua truja de fusta imitant el model tradicional del nostre poble, incorporant un nou batall, acord a les seues característiques.

BÉTERA.COM

betera.com (24-12-2018)

 • Ermita de la Divina Pastora - BÉTERA: Campanes, campaners i tocs
 • BÉTERA: Campanes, campaners i tocs
 • COLLA DE CAMPANERS DE BÉTERA (BÉTERA) : Tocs i altres activitats
 • ELECTRO RECAMP S. L. (ONTINYENT) : Intervencions
 • Restauració de campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © betera.com (2018)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 27-02-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 25 Visitants: 25 Usuaris: 0