La Campana Divina Pastora de l’Ermita de Bétera ja es troba en el seu lloc habitual

La Campana Divina Pastora de l’Ermita de Bétera ha sigut col·locada aquest dijous al matí al seu lloc habitual per poder tornar a fer la seua funció. Aquesta va ser baixada en el mes de novembre per a ser restaurada. L’empresa Electrorecamp S.L (Vicent Tomás i César Tomás), encarregada d’aquesta restauració, ha vingut des d’Ontinyet per a pujar-la al campanar de l’Ermita.

Aquesta campana va arribar al municipi el passat 5 de desembre, sent exposada durant unes setmanes a l’església dels Desemparats per a ser visitada pels veïns i veïnes del municipi en horari de missa. Posteriorment, va ser beneïda al seu lloc d’origen (l’ermita), oficiada pels dos retors del municipi, Don José i Don Vicent. Posteriorment, es va procedir a la benedicció de la campana i el seu primer volteig a càrrec de la colla de Campaners i la seua padrina.

Amb un pes aproximat de 50 kg, hi ha sigut sotmesa a un tractament de neteja amb arena a pressió per tornar-li el daurat original del bronze. A més a més, s’ha realitzat una reducció de la seua truja de fusta imitant el model tradicional del nostre poble, incorporant un nou batall, acord a les seues característiques.

Aquesta restauració s’ha emmarcat dins la tasca de recuperació de les tradicions que realitza la Colla de Campaners. La campana va ser baixada de la seua espadanya, lloc d’on no s’havia mogut des de la seua instal·lació en l’any 1871. L’únic que s’havia baixat havia sigut el contrapés d’aquesta per canviar-lo en l’any 2003 i mecanitzar-la, instal·lant un contrapés nou. Aprofitant la pròxima restauració, s’intentarà traure-li al contrapés nou la mateixa forma que tenia el vell.

BÉTERA.COM

betera.com (11-01-2019)

 • Ermita de la Divina Pastora - BÉTERA: Campanes, campaners i tocs
 • BÉTERA: Campanes, campaners i tocs
 • COLLA DE CAMPANERS DE BÉTERA (BÉTERA) : Tocs i altres activitats
 • ELECTRO RECAMP S. L. (ONTINYENT) : Intervencions
 • Restauració de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © betera.com (2019)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 27-02-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 27 Visitants: 27 Usuaris: 0