LEVANTE-EMV - Troben en una església de Burjassot un pergamí anterior a 1335

Troben en una església de Burjassot un pergamí anterior a 1335

El document relata la història d'una campana de Sant Miquel que va ser traslladada a la Catedral de València

Serà exposat en la sagristia


Els investigadors amb el pergamí trobat en l'església de Sant Miquel de Burjassot - Autor: LEVANTE-EMV

Els treballs que s'estan duent a terme sobre la catalogació dels documents existents en l'Arxiu Parroquial de l'Església de Sant Miquel de Burjassot s'han localitzats, entre altres documents, un pergamí de pell, amb escriptura en llatí, que pel que sembla, parla d'una campana la parròquia i que va ser traslladada a la Seu de València. Segons les primeres estimacions, el document és anterior a l'any 1335.

Baix el títol «Per la campana de la confraría que esta en el campanar de la Seu», el pergamí té unes dimensions de 66 centímetres d'ample per 55 d'alt. Consta de 53 línies en escriptura gòtica a les quals s'afigen les línies 54 i 55 en una grandària de lletra menor. En el document es poden apreciar tres rúbriques: una en la terminació de la línia 52, al començament de la línia 55 ho fa amb una altra rúbrica. Després de la línia 55 hi ha dos línies i mitjana més que comencen amb una tercera rúbrica amb la qual acaba l'escriptura del pergamí.

Un altre de les troballes és un pergamí, amb escriptura en llatí, l'encapçalament del qual diu així «Composirio Timbali?». El document no té data i s'està a l'espera de la seua traducció. Consta de 8 pergamins.

L'últim document, amb escriptura en valencià, està datat l'any 1435. A costa d'un estudi més detallat, es tracta de les normes d'una confraria en la qual està inclòs un llibre de fàbrica. Diu en l'encapçalament, entre altres qüestions, de «?ab mestre Guillemarh de la Ciutat de Paris, Campaner?» Consta de catorze folis escrits per les dos cares més les dos cobertes sense text.

Els investigadors sostenen que es tracta de troballa «extraordinari» en el qual la parròquia de Sant Miquel de Burjassot ha treballat perquè puga ser exposat en la Sagristia de la mateixa, perquè tot el que ho desitge pot contemplar-los. Els documents podran ser visitats tots els dimecres, (excepte els quals per motius de culte, no fóra possible) de 18:00 a 19:00 hores. Per motius de disponibilitat, es prega reservar data en el telèfon 963 638 078.

LEVANTE-EMV

(06-03-2019)

 • BURJASSOT: Campanas, campaneros y toques
 • VALÈNCIA: Campanas, campaneros y toques
 • MESTRE GUILLEMERH (PARIS) : Inventario de campanas
 • Fabricación, fundición de campanas: Bibliografía

   

 • Volver a la página anterior
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 28-02-2021
  Convertir a PDF