Campanes del meu poble

Resseguim les emocions de l’obra d’Estellés amb els Campaners de la Catedral de València pels campanars de Burjassot

Abans no arribe a la fi la commemoració del 25 aniversari de la mort de Vicent Andrés Estellés, l’Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Burjassot, dirigida per Maria Viu i l’associació cultural Campaners de la Catedral de València han organitzat «Campanes del meu poble. El paisatge sonor d’Estellés», una ruta a peu, a mode de passejada, on es vincularan les experiències de la literatura d’Estellés amb el paisatge sonor que suposen els tocs tradicionals de campanes.

A través del recorregut repassarem els seus versos i poemes amb diferents tocs de campanes que han servit per transmetre també les emocions de la comunitat. Per a versos que parlen de la mort podrem escoltar tocs d’albat, ja perduts, però que anunciaven de manera peculiar la mort dels infants. Per a versos que parlen del pas del temps, sonarà la #campana horària de l’Ajuntament, per aquells versos que parlen de la rutina diària, o del ritme diari, del treball, etc., es tocaran tocs diaris i d’oració. I per a connectar el temps festiu s’exemplificaran els tocs de festa.

La peculiaritat d’aquest recorregut és que només es faran sonar aquelles campanes que varen ser foses abans de la mort d’Estellés. És a dir, es reproduiran tocs de campanes, vinculats a emocions comunitàries de Burjassot, que ens descriuen, ens conten i ens traslladen a les paraules del nostre poeta, amb les campanes que el mateix Estellés sentí diàriament en vida.

La ruta tindrà lloc el dissabte 23 de març de 2019 i començarà a les 10.45 h a la plaça d’Emilio Castelar de Burjassot. És oberta i gratuïta i escoltarem les campanes següents:

Us hi esperem!

AVIVA BURJASSOT
Ajuntament de Burjassot (23-03-2019)
 • BURJASSOT: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Concerts de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Ajuntament de Burjassot (2019)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 17-04-2021
  Convertir a PDF