Homenatge a Artur Tomás, campaner centenari de la Catedral de Tarragona

El proper 13 d’abril a les 11 del matí, a la sala d’actes dels Serveis Territorials a Tarragona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya retrà homenatge a Artur Tomás i Mercader, un dels campaners de la Catedral de Tarragona. Aquest reconeixement s’emmarca en els actes de celebració del 25è aniversari de la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya.


Artur Tomàs esperant l'hora de tocar l'Àngelus - Autor: CARDONA CASANOVA, Jaume

Artur Tomás va complir 100 anys el passat 18 d'agost, i des de en fa més de 30 acut cada dia, de dilluns a divendres, a les 12 del migdia a la catedral per tocar l'Àngelus. Donada la seva dedicació i estima cap a les campanes i la catedral de Tarragona, Artur Tomàs rebrà el reconeixement per part de la Generalitat de Catalunya i la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya.

La data escollida coincideix amb el toc especial de campanes de vigília de rams de la Catedral, motiu pel qual aquest acte reforçarà la declaració que van rebre els Tocs de campana per part del Govern de la Generalitat, el 24 d’octubre de 2017 quan van ser declarats Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional.

DEPARTAMENT DE CULTURA

Cultura - Generalitat de Catalunya (26-03-2019)

 • TARRAGONA: Campanes, campaners i tocs
 • TOMÁS I MERCADER, ARTUR (TARRAGONA) : Tocs i altres activitats
 • Protecció legal campanars i campanes: Bibliografia
 • Reconeixement públic de campaners: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Cultura - Generalitat de Catalunya (2019)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 06-03-2021
  Convertir a PDF