Els Campaners de Reus demanen solucions perquè no es repeteixin els actes vandàlics al campanar

Alguns visitants s'han dedicat a provocar-hi danys, i fins i tot han fet sonar una de les campanes


El campanar - Autor: Reus.cat

Els Campaners de Reus han demanat solucions a l’Ajuntament perquè no es tornin a produir els desperfectes que, en els darrers temps, han tingut lloc al campanar de la ciutat. Segons fonts de l’entitat, el fet que l’espai s’hagi obert al públic sense un acompanyament o vigilància ha provocat que les actituds incíviques hagin incrementat. “Turisme disposa d’una persona a l’entrada, fent tasques de control d’accés i de cobrament d’entrades, però a la part de dalt l’accés és lliure”, expliquen.

El passat dimecres 31 de juliol, el cantautor Fito Luri va denunciar, a la xarxa social Twitter, per mitjà d’un vídeo, que un grup de turistes estava fent sonar, sense cap mena de permís, una de les campanes de la Prioral. “Nosaltres sempre deixem el material de les campanes recollit. Però hi ha una campana a la qual, per les seves dimensions, no li podem treure la corda. El que fem, doncs, és deixar-la penjada. Tot i que, en principi, d’aquesta manera, queda ben recollida, algú s’hi devia enfilar i va passar el que va passar”, afirmen des dels Campaners de Reus, que també denuncien danys a les campanes i les escales. “Hi ha molta gent que s’ha dedicat a rascar al damunt de marques del campanar que tenen un valor històric”, lamenten.

Des de l’entitat asseguren que, des de fa aproximadament un any, han mantingut converses, formals i informals, amb la regidora Montserrat Caelles —que fins al juny ostentava els àmbits de Cultura i Projecció de ciutat— per mirar de trobar una solució al problema. “Ens va dir que hi farien alguna cosa. Hi van col·locar uns cartells, a l’entrada, amb normes d’allò que no es pot fer. I està molt bé, però no s’hi ha fet res més”, afirmen. En les darrers setmanes, també n’han parlat amb l’actual regidor de Cultura, Daniel Recasens.

Els Campaners de Reus consideren que “de solucions n’hi poden haver moltes, però la bàsica, la que es podria aplicar ja, seria que per comptes que hi hagi el personal a baix, cobrant i deixant pujar les persones soles, s’organitzés una visita grupal cada hora. Es tractaria d’una solució que no requeriria ni de més pressupost, ni de més personal”. “Nosaltres ja hem fet arribar aquesta idea al consistori, però no hem avançat”, conclouen.

REUSDIGITAL

reusdigital.cat (01-08-2019)

 • Església Prioral de Sant Pere - REUS: Campanes, campaners i tocs
 • REUS: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE REUS (REUS) : Tocs i altres activitats
 • Visites als campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © reusdigital.cat (2019)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 21-02-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 35 Visitants: 34 Usuaris: 1 - servidor