Nova programació de l'Àngelus del mig dia

D'acord amb les instruccions generals de l'Arquebisbat, hem modificat la programació de l'Àngelus de les dotze de cada dia, de manera que toca com ja ho fa el diumenge, és a dir primer es mou la Bàrbera a mitja finestra, la campana del cor, i després es toquen tres batallades d'oració amb la Maria. Aquesta és la programació habitual de dissabte i diumenge al mig dia i a la poqueta nit; l'Àngelus es toca amb tres batallades de la Maria a les 7:30, a les 12 i a les 19:30 (en hivern; en estiu a les 20:30).

El canvi d'horari estiu / hivern és el tradicional, de Creu a Creu (3 de maig al 14 de setembre).

Així es fa des de la primera restauració de les campanes, per una subvenció directa de la que era alcaldessa de València Clementina Ródenas.

És una programació automàtica, és a dir que no la fem els campaners sinó l'ordinador que està en la capella de Sant Vicent Màrtir i els mecanismes associats a les campanes esmentades.

Ens alegra que es recupere el toc de l'Àngelus i sobre tot l'oració associada, però cal recordar que en la Catedral es toca tres vegades al dia tot l'any (llevat del Divendres i el Dissabte Sants) i no sols en temps de pandèmia.

CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA

(17-03-2020)

 • Catedral de Santa Maria - VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Tocs extraordinaris de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 23-10-2021
  Convertir a PDF