Castell de Mur actuarà per reforçar les campanes de Guàrdia de Noguera

L'Ajuntament tanca el perímetre del campanar davant l'amenaça que les campanes puguin caure


La plaça de l'Església amb les tanques de seguretat | Ajuntament - Autor: ALBERT, Darío

Les campanes de Guàrdia de Noguera amenacen de caure. El deteriorament dels suports podrien provocar que les campanes -d'uns 500 i 600 quilos- es precipitessin cap al carrer. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha tancat amb tanques tot el perímetre al voltant del campanar de l'església de la Mare de Deu del Roser de la població, per evitar que els veïns hi circulin i que estacionin els vehicles.

Ara, el consistori treballa per reforçar els bastidors i els mecanismes de suport. Ho farà a partir d'una línia d'ajut de la Diputació de Lleida i d'una subvenció del Bisbat d'Urgell. L'alcalde de Castell de Mur, Josep Maria Mullol, ha explicat a Pallars Digital que el pressupost d'aquesta actuació rondarà els 23.000 euros i que s'aprofitarà per mecanitzar-les i fer que recuperin el moviment.

L'actuació, que s'allargarà uns tres mesos a partir del moment de despenjar les campanes, servirà també per tornar a instal·lar la tercera campana, la més petita, d'uns 300 quilos, que fa anys que va caure, encara que cap a dins del campanar i sense provocar danys.

ALBERT, Darío

nNació Digital (13-02-2018)

 • CASTELL DE MUR: Campanes, campaners i tocs
 • Destruccions de campanars i campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © nNació Digital (2018)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 26-11-2020
  Convertir a PDF