Encarreguen la rehabilitació del campanar de l'església del Carme

La torre porta sis anys embolicada en una malla per a evitar despreniments de rebles


Encarreguen la rehabilitació del campanar de l'església del Carme - Autor: J. P. / LEVANTE-EMV

Els responsables de l'Església del Carme podrien haver encarregat ja un projecte de rehabilitació del campanar, que porta sis anys embolicat en una malla per a evitar el despreniment de rebles i que dimarts passat va tornar a donar l'esglai en despenjar-se part d'eixa malla i tornar a soltar pedres al carrer, provocant una nova intervenció dels bombers.

Una cosa no seria conseqüència de l'altra, van dir fonts coneixedores del cas, sinó que el projecte s'hauria encarregat a un arquitecte abans que este nou succés es produïra.

El campanar de l'església del Carme, en la qual se situa la parròquia de la Santíssima Creu, és, igual que la seua façana principal, d'estil barroc i forma part d'un complex monumental més ampli en el qual sobreix el seu claustre renaixentista. És, per tant, una de les joies arquitectòniques de València i també una de les més protegides, pel qque de confirmar-se l'encàrrec de la rehabilitació (ni l'Arquebisbat ni la mateixa parròquia han fet declaracions sobre este tema malgrat la insistència d'este periòdic), el document hauria de ser visat per la Direcció General de Patrimoni.

Els experts advertixen del valor de les campanes

També els campaners de la catedral, abans constituïts en Gremi de Campaners de la Comunitat Valenciana, han lamentat la situació per la qual travessa el campanar de l'Església del Carme i les sis campanes que ho integren. El seu portaveu, Francesc Llop, recorda que porten anys sense sonar, ni tan sols per a donar les hores, i encara que no creu que patisquen deteriorament per això, sí demana protecció immediata per al conjunt. Recorda Llop que una de les campanes, de nom María del Carme, data del segle XVI i és una de les més valuoses de la ciutat, elaborada en el seu moment per un prestigiós fonedor belga. Hi ha una altra del segle XVII, també d'un alt valor patrimonial, i les altres datarien del segle passat. Li preocupa també l'àngel del penell, que ja ha deixat de moure's.

J. P.

Levante - El Mercantil Valenciano (24-08-2018)

 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Restauració de campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Levante - El Mercantil Valenciano (2018)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 27-11-2020
  Convertir a PDF