Les campanes de Massanassa participen en el programa "La SER da la campanada" (24/12/2001)

El campanar de Sant Pere abans de la guerra, quan tenia encara un segon cos

Els campaners de Massanassa, membres del Gremi de Campaners Valencians, aportaren els tocs de les seues campanes per al programa anual de ràdio de la Cadena SER anomenat "La Ser da la campanada".

Es tracta d'una actuació en directe d'una vintena de campanars de tots l'Estat, i alguns altres significatius (com les campanes del Vaticano o de Betlem), que s'emet cada any el 24 de desembre a les 12, i que dura uns vint minuts.

Durant eixe temps es van presentant un a un els diversos conjunts de campanes, de la més variada sonoritat i procedència, entre els quals va destacar el conjunt de Massanassa, pràcticament l'Únic tocat manualment.

Al final del programa entren totes les campanes al mateix temps, constituïnt una espècie de targeta de Nadal sonora.

La Cadena SER havia triat enguany als campaners de Massanassa, mentre que en temporades anteriors havien participat els Campaners de la Catedral de València, i alguns campanars de la ciutat, com el Salvador o el Crist de l'Agonia del Forn d'Alcedo.

La participació és important en aquest programa, ja que suposa una manera diferent de tocar, així com una notícia sobre les activitats dels campaners del nostre Gremi.

Per altra banda la Colla de Massanassa està treballant per a que el campanar de Sant Pere recupere el segon cos, derribat en la guerra civil per motius de defensa, restaurant així un campanar tradicional, de gran bellesa i estil.

 • Parròquia de Sant Pere Apòstol - MASSANASSA: Campanes, campaners i tocs
 • MASSANASSA: Campanes, campaners i tocs
 • Tocs manuals de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Gremi de Campaners Valencians (2001)
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 02-06-2023
  Convertir a PDF