El Consistori de Bétera ha cedit a la Colla de Campaners les campanes del Castell per a la seua conservació


La Colla de Campaners de Bétera, ha fet un pas més en la recuperació i conservació del patrimoni sonor del poble de Bétera.

Esta vegada ha sigut amb les campanes del Castell. Aquestes han sigut cedides temporalment per part de l’Ajuntament de Bétera a la Colla de Campaners per a la seua conservació i poder donar-lis un nou emplaçament temporal on tots i totes podrem gaudir d’elles, ja que les dues campanes formaran part del museu de campanes i campanars de Bétera. Així, aquestes campanes es podran visualitzar a les visites guiades, tant del museu com de la Torre-Campanar de la Puríssima Concepció.

Des de la Colla de Campaners, volen agrair a l’Ajuntament de Bétera per haver posat les facilitats necessàries perquè la cessió siga una realitat i per aquesta gran labor de protecció cap al patrimoni campaner del nostre poble, patrimoni que no sols gaudeix la Colla de Campaners sinó que és part de totes i tots i de la nostra història.

Aquestes campanes estaven situades a la Torre principal del Castell, coneguda antigament com “la Torre Canut” i que amb la restauració de l’edifici van ser despenjades per reubicar-les.

Aquestes campanes, des de l’any 1897 fins a finals dels anys 80 del segle XX, s’encarregaven de marcar el temps d’oci i treball de Bétera, tocant els quarts i les hores les 24 hores del dia. Des de l’any 2014 participen en els voltejos generals del poble.

I és que Bétera, és un poble amb so.

Quan tinguem més informació sobre aquestes citades campanes o altres actuacions de la Colla de Campaners de Bétera, us oferirem més detalls al respecte.

Cal indicar que, amb la seua tasca per recuperar i mantindre el patrimoni campaner del municipi, la Colla de Campaners de Bétera va iniciar fa temps enrere una campanya “prorestauració” del conjunt sonor situat a la torre campanar de l’església de la Puríssima Concepció. Per a aconseguir aquest objectiu, van realitzar un concert de campanes amb diferents tocs i espectacles pirotècnics, diferents visites guiades al campanar i una rifa. Amb totes aquestes accions la finalitat és recollir fons per poder ajudar al finançament del projecte.

CAMP-DE-TURIA.ES

camp-de-turia.es (02-05-2022)

 • Castell-Palau dels Boïl - BÉTERA: Campanes, campaners i tocs
 • Parròquia de la Puríssima Concepció - BÉTERA: Campanes, campaners i tocs
 • BÉTERA: Campanes, campaners i tocs
 • COLLA DE CAMPANERS DE BÉTERA (BÉTERA) : Tocs i altres activitats
 • Restauració de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © camp-de-turia.es (2022)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 27-02-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 19 Visitants: 19 Usuaris: 0