Concert Extraordinari del Carilló de Sant Pasqual
17/05/1999


Ann-Kirstine CHRISTIANSEN preparant el concert del 17/05/1999

Ann-Kirstine CHRISTIANSEN

Ann-Kirstine Christiansen va nàixer en Hjørring (Dinamarca) el 2 de l'abril de 1965. Es va criar en un poble xicotet dit Hundelev i quan tenia 15 anys va començar a treballar com a organista en 2 esglésies locals pròximes. Graduada com xantre (directora del cor) i organista d'església en 1990 després d'estudiar 6 anys al Conservatori danés de MÚsica "Det Fynske Musikkonservatorium" en Odense. Empleada com a organista i xantre des de 1991 per Brabrand i Sant Aarslev, esglésies pròximes a Aarhus.

Des de gener de 1991 a novembre de 1995 va estudiar en l' "Escola Escandinava de Carilló" (SCS) en Løgumkloster, acabant amb un Diploma Superior i el títol de "Mestra Carillonista".

Durant 2 anys més va estudiar amb el Mestre Carillonista Peter Langberg i va debutar en el carilló de Vejle de l'església de Sant Nicolai a l'octubre de 1997.

És la primera carillonista que ha debutat com a Solista a Escandinàvia. En els Últims 3 anys treballa com a professora de la "Escola Escandinava de Carilló" en les següents matèries:

 1. Composició de tocs per al carilló automàtic
 2. Composició de tocs per al carilló manual
 3. Ensenyament de toc de carilló (Només els dos Últims anys).

L'educació també inclou:

 1. Campanologia i construcció de carillons
 2. Repertoris i disseny de programes de concerts
 3. Idioma holandés
 4. Gravació mÚsica automàtica
 5. Aprenentatge de concerts

Diverses gires de concerts. En 1999 França a la primavera; Suècia i Finlàndia a la tardor.

Des de gener de 1998 va ser nomenada per Peter Langberg com a directora de la "Escola Escandinava de Carilló", sent la més jove i primera dona directora d'Escola de Carilló del món. L'Escola de Carilló és una secció de l'Escola de MÚsica d'Església de Løgumkloster.

També organitza els concerts dels dos Únics carillons municipals de Dinamarca, relacionats ambdós amb l'Escola i ubicats en la Frederiksberg de Copenhagen i en Aarhus.

En 1998 va organitzar els concerts del Festival Internacional de Carilló de Dinamarca, (52 concerts). Ha interpretat concerts a Dinamarca, Noruega, Suècia, Alemanya, Lituània, Països Baixos, Bèlgica, França, Espanya, U.S.A. I Canadà.

Ha guanyat premis en Douai, i Miribel 1994, França,- i en Mechelen en el Concurs Internacional Reina Fabiola. En 1993 va obtindre el Quart lloc, sent la primera dona que arribava fins als finals. En 1998 va aconseguir el tercer lloc i el més alt premi de tots els estrangers.

En 1998 en Løgumkloster era un dels professors de les classes de Mestre Internacional de Carilló, donant lliçons a estudiants australians, holandesos, francesos, noruecs i danesos. Els altres professors eren Peter Langberg (Escola Escandinava de Carilló), Jean-Claude Eloire (Escola Francesa de Carilló), Arie Abbenes i Bernhard Winsemius (Escola Holandesa de Carilló), Jo Haazen i Eddy Mariën (Escola Reial Belga de Carilló).

Al Congrés Mundial de 1998 a Bèlgica va representar a la " Societat Nòrdica de Campanologia i Carilló" (Dinamarca, incloent Groenlàndia i les Illes Faeor; Noruega, Suècia, Islàndia i Finlàndia) amb un concert en Leuven.

A més a més és la directora de la revista KLOKKENYT de la "Societat Nòrdica de Campanologia i Carilló" i junt amb Axel Zenth és responsable de la pàgina d'Internet de l'associació: http://members.xoom.Com/ NSCK/

Programa

El programa del concert extraordinari es fa conjuntament amb la Banda Municipal de Vila-real dirigida pel mestre Francisco SIGNES CASTELLÓ.

S'indica amb (C) si la peça és interpretada pel carilló i amb (B) per la banda.

POPULARChristus VincitB i C
SCHUBERTAve MariaC
C. GABARAINHoy he vueltoB i C
C. GABARAINPescador de hombresC
GREGORIàTantum ErgoB i C
CARL ORFFCarmina Burana: O FortunaC
J. STRAUSSA orillas del Danubio AzulB i C
B. S. O.My fair lady: podia haver ballat tota la nitC
F. TÁRREGARecuerdos de la AlhambraB i C
A. MENKENLa bella i la bèstiaC
J. GOTERRISMarxa a la CiutatB i C
Vol general acompanyat pel carillóC

Duració aproximada 45 minuts

Concert patrocinat per D. José GÓMEZ MATA

 • Basílica Santuari de Sant Pasqual Bailón "El Sant" i Carilló de Sant Pasqual - VILA-REAL: Campanes, campaners i tocs
 • VILA-REAL: Campanes, campaners i tocs
 • CHRISTIANSEN, ANN-KISTINE (LØGUMKLOSTER) (TØNDER) : Carillonista
 • Carillons: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © CARILLÒ DE SANT PASQUAL (1999)
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 01-10-2023
  Convertir a PDF

  Connectats: 44 Visitants: 44 Usuaris: 0