Davallen la campana mitjana de l’església de Binissalem per reparar-la

La directora insular de Patrimoni ha assegurat que no hi ha cap empresa a l'illa que pugui fer la restauració i que s'haurà d'enviar a Alemanya

El campanar de l’església ha estat aquest dimarts el centre de totes les mirades a Binissalem. Després de dies de preocupació, una grua ha davallat la campana mitjana des dels 60 metres d’altura que fa el campanar. El rector de Binissalem, Josep Ramon Ortega, ha explicat que fa dues setmanes un tècnic en va avaluar l’estat i va avisar que hi havia risc que caigués.

El davallament s’ha fet sense cap problema i la campana s’ha col·locat davant l’església, on molts veïns s’han acostat per veure-la i fer-li fotos. La campana pesa 528 quilos i va ser fusa l’any 1664. Està catalogada com a Bé d’Interès Cultural i el Departament de Patrimoni del Consell de Mallorca en supervisarà el projecte de restauració.

Kika Coll, directora insular de Patrimoni, ha assegurat que a dia d’avui no hi ha a l’illa cap empresa que pugui fer una restauració d’aquest tipus i ha avisat que, probablement, s’haurà d’enviar a Alemanya. Es calcula que la reparació costarà com a mínim 10.000 euros.

ALZAMORA, Cati

IB3 (14-06-2022)

 • Parròquia de Nostra Senyora de Robines - BINISSALEM: Campanes, campaners i tocs
 • BINISSALEM: Campanes, campaners i tocs
 • 2001 TÉCNICA Y ARTESANÍA, S. L. (MASSANASSA) : Intervencions
 • Restauració de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © IB3 (2022)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 08-08-2022
  Convertir a PDF