Setmana de Santa Bàrbara, patrona dels campaners i campaneresInauguració del Museu de Campanars i Campanes de Bétera - Fotos: ASENSI, Ximo

El passat dissabte 26 de novembre, es va beneïr i inaugurar el museu de Campanars i Campanes de Bétera, un museu on es recopila part de la informació històrica del nostre poble i tota la documentació de les campanes que es troben tant al nucli urbà com al terme municipal.

L'acte va estar precedit per D. Vicent Bataller (rector de la parròquia de la Puríssima Concepció), Elia Verdevío Escribá (alcaldessa de Bétera) i per Carlos Martínez (tresorer de la Colla de Campaners de Bétera), acompanyant tal event part de la corporació muncipal del Ayuntamiento de Bétera , Junta de Montes i Señorío Territorial de Bétera, Consell Pastoral de la Parròquia, Carmen Sorli Contreras, Ximo Asensi president de la Penya de coets Vol Lliure i pel Jutge de Pau, així com amics i familiars.

El museu compta amb dues sales, la primera tracta d'un eix cronològic de la història de la Torre-Campanar, així com podem trobar les dues campanes horaries que es trobaven a la Casa Castell de Bétera, campanes que han sigut cedides temporalment per l'Ajuntament a la Colla de Campaners. La segon sala ens espera la historia de les campanes de Bétera i dels campaners que les han fet sonar al llarg de la història, campanes de ermites, masies, parròquies, etc...

Des de la Colla de Campaners i Hermandad de la Dolorosa, agraïm l'esforç de totes les persones que haveu col·laborat i esperem que prompte ens visiteu i pogam ensenyar-vos i explicar-vos insitu dit museu, serà un gran plaer.

Moltes gràcies i entre tots continuem cuidant la veu més antiga del nostre poble!

COLLA DE CAMPANERS DE BÉTERA

COLLA DE CAMPANERS DE BÉTERA / FACEBOOK (28-11-2022)

 • Museu de Campanars i Campanes de Bétera - BÉTERA: Campanes, campaners i tocs
 • BÉTERA: Campanes, campaners i tocs
 • COLLA DE CAMPANERS DE BÉTERA (BÉTERA) : Tocs i altres activitats
 • Museus i exposicions de campanes i tocs: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © COLLA DE CAMPANERS DE BÉTERA / FACEBOOK (2022)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 27-02-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 24 Visitants: 24 Usuaris: 0