Nova ruta per nou campanars i torres del pla de Lleida

Arranca a la Seu Vella el projecte de turisme cultural 'Fars de Ponent'


Alcaldes i responsables de la nova ruta turística 'Fars de Ponent', ahir a el claustre de la Seu Vella

La Seu Vella va acollir ahir l’estrena del nou projecte Fars de Ponent, l’agermanament de nou localitats del pla de Lleida a través d’una ruta de turisme per nou campanars, torres i miradors emblemàtics. El més alt, el campanar de la Seu Vella de Lleida, encapçala una llista també amb Santa Maria de Linyola, Sant Miquel d’Os de Balaguer, Santa Maria de Balaguer, l’Assumpció de les Borges Blanques, el Pilar d’Almenara d’Agramunt, Sant Bartomeu de Bellpuig, Santa Maria de l’Alba de Tàrrega i Santa Maria de Cervera. La ruta es materialitza amb un passaport que s’entrega de forma gratuïta als visitants (se n’han editat 3.000 exemplars), en el qual poden adherir-se uns adhesius després de la visita a cada equipament.

Al final del primer any de funcionament, les persones que completin la ruta rebran obsequis de marxandatge, com per exemple les samarretes que van lluir ahir en la presentació els alcaldes i responsables d’aquesta iniciativa de turisme cultural. Àlex Mases, alcalde en funcions de Linyola, va recordar que aquest projecte es va gestar l’any 2019, llavors amb la idea de lligar els campanars de la Seu Vella amb el d’aquesta localitat del Pla d’Urgell. Després de l’aturada general provocada per la pandèmia, el projecte ha crescut fins a involucrar nou localitats “amb la voluntat de connectar aquests elements patrimonials verticals, que trenquen amb l’horitzontalitat d’aquest territori, i amb l’objectiu de reconnectar el públic local, de Lleida i Catalunya, amb un patrimoni que, malgrat estar a la vista, resulta moltes vegades invisible per als mateixos ciutadans”.

Com a amfitrió de la presentació, el regidor de Cultura en funcions de la Paeria, Jaume Rutllant, va destacar que “la nova ruta pot ser també una injecció d’autoestima per valorar aquest patrimoni monumental de Ponent i ser capaços d’encomanar aquest interès fora del nostre territori”. Per la seua part, l’alcalde en funcions de Bellpuig, Jordi Estiarte, va destacar que el projecte està obert a altres poblacions que vulguin sumar-s’hi i que “l’objectiu de futur és crear sinergies amb el comerç i l’hostaleria i també organitzar activitats paral·leles, com per exemple podria ser una marató esportiva en bici per aquests fars de Ponent”. El director del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol, va remarcar que “és el primer projecte conjunt al pla de Lleida basat en el patrimoni”.

PAERIA DE LLEIDA

segre.com (02-06-2023)

 • Catedral de Santa Maria, Seu Vella - LLEIDA: Campanes, campaners i tocs
 • LLEIDA: Campanes, campaners i tocs
 • Visites als campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © segre.com (2023)
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 24-09-2023
  Convertir a PDF

  Connectats: 35 Visitants: 35 Usuaris: 0