La Colla de Campaners de Bétera oferirà el pròxim divendres una nova visita guiada nocturna


Històries del Campanar - Visites guiades nocturnes

La Colla de Campaners de Bétera no ha volgut que aquesta temporada d’estiu ens quedem sense visitar la Torre-Campanar per la nit i contar-nos les històries del campanar de Bétera.

Donat l’èxit de les anteriors edicions de les visites nocturnes, el passat divendres 16 de juny van donar inici aquestes visites.

Així mateix, es finalitzarà el mes de juny amb una nova visita d’aquest cicle de visites guiades nocturnes al Museu de Campanes i la Torre-Campanar de la Puríssima Concepció.El proper divendres 30 de juny, la Torre-Campanar de la Puríssíma Concepció tornarà a obrir les seues portes per tal de contar-vos les històries, curiositats, llegendes més truculentes de l’església, de la Torre-Campanar, de les campanes i del poble en general.

El mateix dia es duran a terme dues visites, una a les 21.30 hores (a poqueta nit) on es podrà divisar la posta de Sol des de la mateixa sala de campanes, i l’altra a les 22.30 hores ja de nit fosc on la imatge del poble es ben diferent des de les altures.

El punt de trobada és la porta principal de l’església La Purísima Concepció de Bétera.

El preu de les citades visites és de 3’50 euros.

Es deurà reservar plaça enviant un correu electrònic a colladecampanersbetera@gmail.com.

Cal també recordar que si les veïnes i veïns volen conéixer la història de la Torre-Campanar amb la seua família, amics o companys de treball, a banda de les visites guiades que ofereixen des de l’associació, es pot sol·licitar visites privades per a grups a partir de 10 persones.

Amb la seua tasca per recuperar i mantindre el patrimoni campaner del municipi, la Colla de Campaners de Bétera va iniciar fa temps enrere una campanya “prorestauració” del conjunt sonor situat a la torre campanar de l’església de la Puríssima Concepció. Per a aconseguir aquest objectiu, van realitzar un concert de campanes amb diferents tocs i espectacles pirotècnics, diferents visites guiades al campanar i una rifa.

A aquestes iniciatives cal afegir que, la Colla de Campaners de Bétera fa un temps que va realitzar un treball exhaustiu d’investigació i documentació per a poder crear un museu campaner a la Torre Campanar de l’Església de la Puríssima, el qual ja és una realitat des de fa uns mesos. Aquest museu encara va en increment i està format per fotografies, plànols i peces antigues d’alguns mecanismes de determinades campanes.En aquest sentit, dins del museu, podem trobar el projecte inicial de la reconstrucció de l’actual campanar. Però, així mateix, també es fa menció a les diferents campanes de la localitat, a través d’imatges. Per exemple, podem trobar imatges de la campana de l’ermita, de l’església dels Desemparats o del col·legi Nuestra Señora del Carmen, entre altres.

COLLA DE CAMPANERS DE BÉTERA

Noticias Camp de Turia (30-06-2023)

 • Parròquia de la Puríssima Concepció - BÉTERA: Campanes, campaners i tocs
 • BÉTERA: Campanes, campaners i tocs
 • COLLA DE CAMPANERS DE BÉTERA (BÉTERA) : Tocs i altres activitats
 • Visites als campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Noticias Camp de Turia (2023)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 27-02-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 28 Visitants: 28 Usuaris: 0