El final d'un cicle

Les campanes del Campanom˛bil tornen al seu campanar original

Foto Francesc LLOP i BAYO

La Generalitat Valenciana, titular de les quatre campanes del Campanom˛bil, ha decidit que aquestes tornen al seu campanar original, dintre la restauraciˇ de l'antiga esglÚsia de Sant Francesc Xavier, que ara serÓ una sala mulitusos, en el conjunt d'edificis de la Conselleria de Cultura, Educaciˇ i Esport.

Foto Francesc LLOP i BAYO

Les campanes han sigut hui desmuntades del Campanom˛bil i s'ha iniciat un procÚs de restauraciˇ que culminarÓ amb la ubicaciˇ de les quatre en la sala de campanes, de manera que estiguen dotades de sengles electromalls per tocar els quarts, les mitges i les hores. Les campanes estaran instalĚlades de manera que es podran voltejar manualment, en ocasions extraordinÓries.

Es tanca aixi un cicle de quatorze anys, en el qual el Campanom˛bil ha mostrat, en directe, en dotzenes d'actuacions, la manera tradicional de tocar campanes. Va servir per acostar a la gent a les campanes, i tambÚ fou una important escola per xiquets i per adults, que per primera vegada en la seua vida "tocaven" (en sentit fÝsic i metaf˛ric) campanes.

Francesc LLOP i BAYO
30 de novembre de 2005
 • VAL╚NCIA: Campanes, campaners i tocs
 • Campanom˛bil: Bibliografia
 • Restauraciˇ de campanes: Bibliografia
 • Francesc LLOP i BAYO: bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VAL╚NCIA
  Campaners de la Catedral de ValŔncia
  ę LLOP i BAYO, Francesc (2005)
  ę Campaners de la Catedral de ValŔncia (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 28-09-2020
  Convertir a PDF