Baixada de les campanes menors de Sant Jaume de Vila-real

La baixada de les campanes - Foto LLOP i BAYO, Francesc (23-02-2006)

D'acord amb les instruccions del Director General de Patrimoni Cultural ValenciÓ, s'han iniciat els treballs de restauraciˇ de les campanes de Sant Jaume de Vila-real.

El 23 de febrer, a partir de les 15 hores, es van baixar les cinc campanes menors del campanar. TambÚ es traslladÓ la campana mÚs antiga del conjunt, de 1808, ara trencada i exposada en la primera sala de la torre, a nivell de terra.

En esta primera fase els treballs consistiran en la refosa de tres campanes "del mig", per adequar-les a la sonoritat del conjunt original, i en la reposiciˇ de les "truges" o contrapesos de fusta de les sis campanes ara traslladades.

La baixada de les campanes - Foto LLOP i BAYO, Francesc (23-02-2006)

Els treballs seran realitzats per l'empresa Mancl˙s de Rafelbunyol; les campanes es refondran pels Portilla de Gajano (Cantabria) i la campana hist˛rica es soldarÓ per Lachenmeyer de N÷rdlingen (Alemanya).

Les campanes restaurades seran ubicades al lloc original, amb el contrapÚs de fusta o "truja" corresponent, i dotades de motor d'impulsos i d'electromall, de manera que es podran tocar tant manualment com automÓtica.

En el campanar es quedaran les dues majors, per no deixar la torre sense campanes. Aquestes es restauraran posteriorment. EstÓ previst que el conjunt puga exposar-se al peu del campanar a finals del mes de juny i que puga estar operatiu per la vinguda del Papa a ValŔncia.

Generalitat Valenciana
(23-02-2006)
 • VILA-REAL: Campanes, campaners i tocs
 • LACHENMEYER, HANS (NÍRDLINGEN) : Altres activitats
 • MANCL┌S, INDUSTRIAS (RAFELBUNYOL) : Intervencions
 • PORTILLA, HERMANOS (GAJANO) (MARINA DE CUDEYO) : Inventari de campanes
 • PORTILLA, HERMANOS (GAJANO) (MARINA DE CUDEYO) : Intervencions
 • Restauraciˇ de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VAL╚NCIA
  Campaners de la Catedral de ValŔncia
  ę Generalitat Valenciana (2006)
  ę Campaners de la Catedral de ValŔncia (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 26-09-2020
  Convertir a PDF