Nota del Gremi de Campaners Valencians

Llorenç Barber és un dels primers membres del GREMI DE CAMPANERS VALENCIANS. Tot i que utilitza les campanes - i altres "instruments" més o menys sonors, més o menys convencionals - la seua activitat creativa complementa les accions de la nostra associació. Ell - nosaltres - utilitza - utilitzem - les campanes colpejant-les, d'una manera o un altra, per fer-les sonar, per què es queixen cantant. Ell - nosaltres - toquem les campanes no sols perquè estan mudes (i estan patint de no sonar) sinó per millorar-completar-reformar el nostre paisatge sonor, urbà i/o rural, quotidià i/o festiu.
Llorenç BARBER, creant des de la tradició, produïnt des de la creació, ha escrit una sèrie d'articles-reflexions-càntics que volen/no volen (volo/nolo) justificar la seua para-música pseudo-música altra-música - els seus tocs.
Llorenç BARBER és un toca-campanes, com nosaltres - i estem encantats de tocar-compartir les possibilitats visuals i potser que algun dia sonores de la Internet, per fer conéixer els seus escrits.
Els textos complets han segut acuradament, senzilla i bella publicats en la Col·lecció Gramáticas del Agua nº 3, de Nerja (Andalucía), en octubre de 1996.
Agraïm al Consell de Redacció de la revista la possibilitat de poder posar en la Net aquestes reflexions tan vives, confuses, contradictòries, inspirades, competents - en resum, tan vives, de Llorenç.

Francesc LLOP i BAYO

retrocede La ciudad y sus ecos avanza
 • Concerts de campanes: Bibliografia
 • Francesc LLOP i BAYO: bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Gremi de Campaners Valencians (1997)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 26-09-2020
  Convertir a PDF