El Campanar de Tarragona


El Campanar de la Seu tarragonina, està constituït per una sòlida estructura de pedra, d’uns 70 m d’alçada, situada en un angle format per l’absis i el creuer dret, té forma quadrada en la seva part inferior i vuitavada en la superior.
En la seva arquitectura podem destacar tres cossos ben diferenciats:

Per sobre el cos de les campanes, l’any 1511 es va construir un petit templet, conegut com “el panell” per tal de ubicar-hi la Capona o campana de les hores i la campana dels quarts.

En un principi restaven ubicades a l’interior del campanar, l’any 1777 es col·locaren en els finestrals (això ho podem comprovar observant les mutilacions dels pinacles i dels calats dels finestrals) i actualment han estat traslladades a l’interior altra vegada.

Abans de continuar, creiem oportú fer l'aclariment de què actualment les campanes han estat resituades en l'interior del cos superior en comptes dels finestrals. Les fotografies de les que disposem pertanyen a la disposició anterior. Hem de dir que tan aviat com ens sigui possible, canviarem les fotografies per altres de més recents. Dit això, presentem algunes de les campanes de la Catedral, les restants les anirem afegint durant les properes setmanes.

CATEDRAL DE TARRAGONA
Catedral de Tarragona (2002)
 • TARRAGONA: Campanes, campaners i tocs
 • Campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Catedral de Tarragona (2002)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 27-11-2020
  Convertir a PDF