El Manuel ha tornat a casa

La campana ha sigut exposada una setmana abans de tornar al Campanar

Foto BUIGUES METOLA, Marcos (03/04/2005)
Foto BUIGUES METOLA, Marcos (15/06/2006)
La campana abans de la restauració
La campana restaurada

La campana "El Manuel", finalment restaurada després de poc més d'un any, fou dipositada el passat dia 6 de juny en la Porta dels Ferros de la Catedral de València per a ser contemplada, en directe, abans de tornar al Campanar.

Foto: LLOP i BAYO, Francesc (06-06-2006)
Foto: BUIGUES METOLA, Marcos (06-06-2006)

Els treballs han sigut realitzats per ELECTRORECAMP S. L. d'Albaida, i costen 21.000 €, que han sigut finançats amb una subvenció de la Generalitat Valenciana de 5.000 €, un altra de l'Ajuntament de València de 5.000 € (que correspone a les ajudes anuals pels tocs de campanes per a les festes de la Ciutat). La resta, 11.000 €, han sigut sufragats pels CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA, que es financen per les quotes dels seus socis, la interpretació de concerts de dalt a baix de la Comunitat Valenciana, així com de subvencions rebudes per diverses institucions de la Comunitat Valenciana.

'Els
 Jóvens i majors, examinant la campana - Foto: BUIGUES METOLA, Marcos (07/06/2006)

L'impacte de la campana ha sigut molt més gran de l'esperat: nombrosos turistes, o gent de València, han mirat, tocat i rellegit la campana, i s'han fet fotos amb ella.
La campana ha quedat exposada fins al 14 de juny, en què ha sigut reposada al seu lloc original, de manera que tornarà a voltejar per a la festa del Corpus Christi.
La pujada s'ha realitzat al llarg del matí, ja que calia no sols reposar la campana, sinò tornar a tancar la finestra amb les reixes (per evitar l'entrada dels coloms) i també pujar la truja anterior del Manuel a l'antiga casa del Campaner, on serà muntada i exposada.

Foto: LLOP i BAYO, Francesc (14-06-2006)
Foto: LLOP i BAYO, Francesc (14-06-2006)
Aquesta campana, que participa en tots els vols de festa i altres tocs de la Catedral, té una doble funció molt peculiar: per una banda anuncia cada nit el toc de "tancar les muralles", mentre que la vesprada del Corpus sona sola per anunciar el toc de "Processó General", invitant a tots a participar a la celebració col·lectiva.

Més informació i fotos sobre la campana en la seua fitxa: http://campaners.com/php/campana1.php?numer=604

CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (2006)
 • Catedral de Santa Maria - VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • ELECTRORECAMP S. L. (ATZENETA D'ALBAIDA) : Intervencions
 • Restauració de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2006)
  campaners@hotmail.com
  : 24-10-2021
  Convertir a PDF