Campaners al Mercat Medieval de Sagunt. L´èxit de les campanes

Nº guanyador del Socarrat: 2711 tira verda.

Durant tot el cap de setmana i la festa del 9 d'Octubre s'ha festejat en Sagunt el dia de la Comunitat Valenciana. El ja tradicional Mercat Medieval de Sagunt atrau a la ciutat visitants de tots els racons de la província de València i també de les comarques meridionals de la província de Castelló. Molts dels visitants del Mercat, tant de la comarca com d'altres, passaren pel "Banc de les Mentides", al peu del campanar de la Vila de Sagunt, on els Campaners de Morvedre tenien el seu puesto per donar-se a conèixer.

La campaneta de l'empresa Electrorecamp SL i una de les matraques de la Colla de Campaners d'Ontinyent que s'exposaren durant tota la fira, així com el campanomòbil d'aqueixa colla de la Vall d'Albaida que amenitzà la fira fins la vesprada del dia 8, foren els atractius, junts als tocs de campanes tradicionals que es realitzaren des del campanar els dies de fira a les 12, 19 i 21 hores.

Es van vendre els 800 calendaris de paret impressos amb les fotografies de tots els campanars de la comarca del Camp de Morvedre i més de 1000 calendaris de butxaca amb qualsevol dels campanars dels pobles de la comarca. Amb aquesta venda, en la que es regalava una rifa d'un socarrat del campanar de Santa Maria de Sagunt, es vol restaurar la matraca que existeix en Santa Maria per tornar-la a utilitzar en la propera Setmana Santa Saguntina, declarada Festa d'Interès Turístic Nacional, quasi quaranta anys després de que deixara de tocar. El número premiat en eixa rifa va ser el 2711 de la tira de color verd.

A tots els que s'aproparen al puesto dels Campaners de Morvedre se l'entregà un tríptic explicatiu d'aquesta associació, de manera que es pretèn difondre les activitats de la mateixa per tota la comarca. Molts dels visitants s'interessaren per les activitats de la Colla i prestaren atenció a les moltíssimes explicacions sobre tocs, campanes i campanars que es donaren, així com molts s'esperaven a sentir els tocs programats.

L'alcaldessa de Sagunt, Glòria Calero Albal, felicità als campaners de Morvedre en el seu estand per la seua actuació en la inauguració de la fira i a la Colla de Campaners d'Ontinyent per la seua participació en ella.Campaners de Morvedre
Campaners de Morvedre (2006)
 • SAGUNT: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE MORVEDRE (SAGUNT) : Tocs i altres activitats
 • COLLA DE CAMPANERS D'ONTINYENT (ONTINYENT) : Tocs i altres activitats

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de Morvedre (2006)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 29-11-2020
  Convertir a PDF