En Juan Melchor Seguí Sarrió, nou plebà de l'Assumpció visita la torre - campanar per conèixer in situ la situació, estat i treball dels bronzes i la pròpia torre.

L'actual gestor i assessor-cap religiós de la torre mostra el seu gran interés per continuar endavant amb els futur projectes i és preocupà moltíssim pel treball realitzat.

Va ser en una visita de dues hores acompanyat pel cap de la Colla qui li explicà part per part, campana per campana l'estat actual del campanar i el treball continu de l'entitat.

El canvi del sòl i l’escala d’accés a les sales superiors, la restauració de les campanes triples, la creació de dues noves campanes que igualen el conjunt, el futur trencament de la Petra i la instal·lació de nous sistemes de seguretat varen ser els projectes claus i primordials a intervindre en la torre – campanar una vegada passat un temps d’adaptació i realitzat l’estudi previ. En Juan Melchor, nou plebà de l’Arxiprestal d’Ontinyent donà el vist i plau i l’interès per continuar treballant en la línia seguida per l’antic plebà en Fernando Cremades Costa qui ha estat al front de Santa Maria als últims tretze anys, a més, ha mostrat la seua disposició i interès pel patrimoni campaner que la Colla de Campaners servirà a la parròquia sempre, com no, amb el seu recolzament.

Continuen de forma ordinària les visites guiades a la torre i els tocs a realitzar on es crearà una base de dades documental i històrica que marque el patrimoni campaner definitiu i tradicional de Santa Maria. Actualment son ja 53 els tocs que defineixen el campanar major de la ciutat i un total de setze campanes al front de la parròquia on s’espera ser ampliat fins a vint amb la realització de les futures campanes de Sant Miquel i la restauració de la torre – campanar. S’espera que de cara al 2007 totes les claus i necessitats a realitzar siguen una realitat.

Per altre banda, l’ordre Franciscana d’Ontinyent qui regenta el monestir de la Concepció i l’església de Sant Francesc, ha anunciat l’interés per restaurar el conjunt de bronzes de Sant Francesc, un dels últims campanar per intervindre a la ciutat i que en breu lluirà nous jous de fusta.

COLLA DE CAMPANERS D´ONTINYENT
COLLA DE CAMPANERS D´ONTINYENT (2006)
 • Arxiprestal Parròquia de l'Assumpció de Santa Maria - Campanar de la Vila - ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • Campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © COLLA DE CAMPANERS D´ONTINYENT (2006)
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 29-01-2023
  Convertir a PDF