El patrimoni campaner ontinyentí s´exposarà en Sagunt (València)

Al voltant de dues setmanes és podrà visitar una mostra sobre l´àmbit campaner de les comarques de la Vall d'Albaida i el Camp de Morverdre impulsat per Campaners de Morverdre, associació emprenedora i germanada amb la Colla de Campaners d´Ontinyent

La Colla de Campaners d´Ontinyent informa que part del nostre patrimoni campaner de la ciutat d´Ontinyent és podrà vorer reflectit a la població de Sagunt durant quinze dies. L´exposició, vinculada al mon campaner i organitzada pel moviment faller de la població compta amb la coordinació de la Colla de Campaners de Morverdre, associació germanada a la nostra des del passat més d´octubre amb l´objectiu d´intercanviar els valor culturals i campaners de les comarques de La Vall d´Albaida i el Camp de Morverdre.

La sala d´exposicions de Bancaixa de la població de Sagunt acollirà del 22 de gener al 4 de febrer activitats i elements de la nostra ciutat com ara el campanar mòbil de la Colla de Campaners d´Ontinyent i el campanar tubular. Estaran presents les dos matraques antigues i originals del campanars de Sant Carles Borromeo i L´Assumpció de Santa Maria, totes dues d´època recent a la postguerra que han sigut reemplaçades per dues noves i més grans en el últims dos anys quedant-se aquestes com a elements d´exposició. Així mateix també s´exposarà el batall original de la campana de Foc (Campanar de la Vila) datat de l´any 1563 i més de 50 fotografies a tamany gran on és podrà admirar gran part dels treballs fets a la nostra ciutat en els últims dotze anys en que la nostra entitat treballa pel patrimoni local i comarcal. La restauració del Campanar de Sant Carles, el Monestir de la Puríssima Sang, la construcció de l’Espadanya de Sant Rafel, la restauració de les campanes de la torre major de la ciutat fins a l´última activitat, la creació de la nova campana Sants de la Pedra, tot en imatges.

Durant aquest cap de setmana, dit material viatjarà fins a la població de Sagunt per a que estiga tot apunt el dia de la inauguració. Ambdues associacions iniciarem un període d’intercanvi ara fa quatre mesos basat en l´estudi de cadascuna de les nostres tradicions viatjant entre les poblacions i les corresponents torres – campanars que les defineixen. Ara, una vegada posades en comú, és moment de fer-les conèixer a través de diverses activtats que fomentaran i obriran el patrimoni campaner víctima, per molts anys de l´oblit. No obstant, també és podran vorer altres materials aportats per la veterana i impulsora associació Campaners de la Catedral de València i l´empresa restauradora de gran part del patrimoni campaner valencià Electrorecamp S.L.

Campaners de Morverdre està format actualment per 11 membres front als 44 de la nostra ciutat, és una associació jove, emprenedora i amb moltes ganes de treballar que en poc temps ja ha fet un gran ressò en moltes terres.

Colla de Campaners d´Ontinyent
Colla de Campaners d´Ontinyent (2007)
 • Parròquia de Santa Maria - Campanar de la Vila - SAGUNT: Campanes, campaners i tocs
 • ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • SAGUNT: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • CAMPANERS DE MORVEDRE (SAGUNT) : Tocs i altres activitats
 • COLLA DE CAMPANERS D'ONTINYENT (ONTINYENT) : Tocs i altres activitats
 • Museus i exposicions de campanes i tocs: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Colla de Campaners d´Ontinyent (2007)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 25-04-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 90 Visitants: 88 Usuaris: 2 - francesc - angela