Acta de la Junta General Ordinària (22/01/2007)

Acta de la Junta General Ordinaria (22/01/2007)

Segona Junta Ordinària de l'Associació de Campaners de la Catedral de València, quasi 12 mesos després de la Junta de l'any 2006, amb el següent ordre del dia:


Junta General 2007 en la sala de campanes

Acta de la Junta

Comença la Junta General Ordinària després de les campanades del Micalet a les 11 en punt, en el que podria anomenar-se tercera convocatòria, a la sala de campanes de la torre del Micalet, concretament baix la campana en Vicent en posició invertida per al vol de la processó de Sant Vicent Màrtir.
Hi assisteixen 11 persones: Francesc, Xavier, Samuel, Eliseo, Marcos, Paco Rey, Ignasi, Vicente Pérez, Paco, Pepe i Vicent Gabarda (Tico). Excusen la seua absència Norberto, Juan Miguel, Lluís, Salvador Ivorra i Luismi.

1. Lectura de l’acta anterior

Per a començar la junta, Marcos fa un breu resum per a recordar als associats el que es va parlat en l'anterior Junta General, en febrer de 2006, marcada especialment per la, en aquells moments en curs, restauració de la campana El Manuel, i per les propostes de tocs per a la Visita del Papa a València.

2. Presentació de comptes de 2006

Francesc comença a parlar excusant-se per l’elecció de la data de la Junta, en la qual no s’ha tingut en compte que es tracta d’un dia festiu sols en la ciutat de València, per la qual cosa molta gent no ha pogut assistir. Es tindrà en compte per a posteriors reunions.

En primer lloc es comunica que s’ha demanat l’exempció de l’IVA per a les quotes dels associats, que és l’única exempció que autoritza la llei. Quant als comptes de l’associació, els ingressos més importants han segut les subvencions de la Generalitat Valenciana (5000 €) i de l’Ajuntament (3000 €), a més dels concerts, que han suposat uns ingressos d’uns 600 € cadascú, amb variacions.

Francesc deixa els comptes damunt de la taula per si algú els vol consultar.

3. Revisió de la quota per a l’any 2007

La quota continuarà en 15 € per a l’any 2007, ja que no ha hagut cap objecció o comentari en contra. El preu és considerat raonable per tots els campaners.

4. Activitats realitzades en 2006

Marcos fa un breu repàs a les activitats, citant els 8 concerts realitzats durant l’any 2006 pels campaners: Hellín, Alcublas, Almenara, Carpesa (València), Aldaia, Calahorra, Picassent, Mazarrón, destacant que els 5 últims s’han fet en menys de 2 mesos. Per altra banda, també destaca que la web campaners.com s’actualitza amb el treball de 5 persones.

També Francesc diu que havia pensat en publicar la Consueta Nova en un format de llibret però amb una bona presentació i fotos. La proposta no disgusta però tampoc no suscita cap comentari sobre el tema.

5. Proposta d’activitats per a 2007 (tocs, publicacions, concerts, restauracions)

En primer lloc, Francesc anuncia que amb els diners de les subvencions de 2007 i dels concerts es finançarà la restauració de la campana “El Beato” de la torre del Real Col•legi del Corpus Christi (El Patriarca), campana molt complicada de tocar i que necessitava una restauració des de fa molt de temps. La restauració estarà a càrrec de l’empresa 2001 Técnica y Artesanía.

Per altra banda, es demana gent per a anar a tocar el dia 29 de gener per a la festa de Sant Valer al campanar de Russafa.

Es parla també de les restauracions de les campanes de Sant Nicolau, ja quasi conclosa, i de Sant Martí, encara per començar però que podria proposar-se la ubicació les campanes en l’interior del campanar de una manera pareguda com estan els tiples del Col•legi del Patriarca per a evitar la brutícia produïda pels coloms, tenint en compte que Sant Nicolau ja està patint aquest problema.

Finalment, Marcos recorda que estan previst un concert a Sagunt el dia 28 de gener i un altre a Xàbia el 18 de febrer, mentre que Francesc comenta que segurament per a agost podríem anar a Requena per a un altre concert, en aquest cas amb motiu del 750 aniversari de la Villa.

6. Renovació de càrrecs

Tots els campaners estan d'acord en què es mantinguen els càrrecs com fins ara, és a dir:

7. Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes, Tico discrepa de que es restaure una campana que sols es volteja com a molt 2 o 3 dies a l’any i que no es canvie per exemple el batall de l’Andreu de la Catedral o es restauren campanes de la Companyia o d’altres parròquies.
Xavier contesta que coses com un batall es poden canviar en qualsevol moment i que no cal finançament com per a restaurat “El Beato”, i que en qualsevol cas, amb les restauracions de campanes de les parròquies hem de tindre paciència, que tenim “fins a l’any 3000 o més”.

També es pregunta sobre si anem a fer samarretes amb el logo dels Campaners de la Catedral, a la qual cosa Eliseo contesta que ell intentarà encarregar-se’ n en breu, quan els estudis li deixen un poc més de temps.

Sense més preguntes, a les 11.25 h. es tanca la junta per dispersió dels campaners per la sala de campanes i per no haver més temes a parlar.

Junta General 2007 en la sala de campanes
Junta General 2007 en la sala de campanes - a la dreta, Vicent Estellés, nebot de l´excampaner José Estellés

Marcos BUIGUES METOLA, Secretari dels
CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (22/01/2007)
 • Catedral de Santa Maria - VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (2007)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 21-10-2021
  Convertir a PDF