Francesc Albareda Rubí, 50 anys de campaner (1956-2006)

La població del Talladell va viure el passat diumenge 16 de juliol la celebració d’una entranyable i simpàtica festa, ja que els seus veïns varen retre un senzill i alhora sentit homenatge popular al Francesc Albareda Rubí, el “Cisco de l’Agutzil”, al complir-se el seu 50è aniversari com a campaner de l’església parroquial de Sant Pere.

Durant cinquanta anys en Cisco ha viscut i ha transmès les alegries i les penes del seu poble, fent sonar les campanes en tots els actes religiosos i socials que suposen el dia a dia d’una població que conserva les seves costums i tradicions.

La festa es va iniciar amb un toc de campanes per anunciar l’Eucaristia com es feia tradicionalment abans, es a dir, prescindint dels tocs electrònics d’avui en dia i tocant les campanes al vol. Tot seguit es dóna pas a la cerimònia religiosa presidida per Mn. Josep Garriga, amb la presència de tot el poble que va omplir el temple.

Un cop acabada aquesta, els membres del Consell Parroquial varen fer lliurament al campaner Francesc Albareda Rubí, d’una campana de terrissa molt bonica i d’uns quaranta centímetres d’alçada i que en Cisco va agrair en unes sentides paraules plenes d’emoció i sentiment molt aplaudides pels allí presents .

Un cop acabada la celebració eucarística, el propi Cisco, ajudat per tres membres del grup de Campaners de Tàrrega, varen oferir des de dalt del campanar del Talladell, una mostra de diferents tocs, entre altres, els de festa, defunció i a foc. I per acabar aquesta singular jornada festiva, tothom va gaudir d’un bon refrigeri, mentre que aquest personatge tan singular com és el campaner de la vila, rebia un cop més mostres de felicitació i adhesió per part del seus veïns.

CASTELLÀ, Josep
Campanes al vol (04-09-2006)
 • TÀRREGA: Campanes, campaners i tocs
 • ALBAREDA RUBÍ, FRANCESC (EL TALLADELL) : Tocs i altres activitats
 • Campaners: Bibliografia
 • Concerts de campanes: Bibliografia
 • Reparació de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campanes al vol (2006)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 25-11-2020
  Convertir a PDF