Les Trebanelles portàtils i l’actuació de la Colla de Campaners d’Ontinyent obriran la representació de la ciutat en la XXXVI edició de l’encontre de Germandats de la Setmana Santa de la diòcesis de València.

Serà a la localitat de Paterna, el proper dissabte 3 de març a partir de les 17’30 hores.

S’estrenarà un nou disseny de la plataforma de la “matraca” amb quatre torxes de més d’un metre i mig d´alçada.

Des del passat diumenge 25 de febrer i fins al 2 de març, diversos curiosos i interessats per la tradició i devoció de la Setmana Santa arrelada a la nostra diòcesis poden contemplar una bona mostra del patrimoni i fet religiós que és representa a les nostres terres. Una bona mostra és la Setmana Santa d´Ontinyent on a més d’estar present la imatge del Crist de la Misericòrdia de l´Assumpció de Santa Maria que processiona a la processo del silenci, és recull un gran arrelat de les diferents germandats i confraries de la nostra ciutat. Aquest any compta amb una novetat en el patrimoni campaner, l´exposició de les dos antigues i originals matraques de l´Església de l´Assumpció de Santa Maria i la Reial Parròquia de Sant Carles Borromeo on, acabades d´eixir d´una mostra de campanes en Sagunt amb gran èxit, continuen la seua ronda ara a Paterna. Cal recordar que aquestes dues peces tenen un gran valor sentimental i històric com ara la de Sant Carles que s´arraconà per salvar-la de la guerra civil. Ambdues peces és troben restaurades i condicionades com a elements d´exposició vist el seu grau de deteriorament en que varen aplegar on han sigut substituïdes en els últims anys per noves amb major tamany i soroll.

Però no serà fins al dissabte per la vesprada on desfilaran pels principals carrers de la població de Paterna amb l´organització de la “hermandad paternera del Ecce Homo” les diferents confraries i germandats de les poblacions que conformen la diòcesis de València. La representació d´Ontinyent vindrà encapçalada per l´estendard de la Junta General amb les Trebanelles portàtils de la Colla de Campaners d´Ontinyent acompanyats per set membres i un nou disseny de la plataforma mòbil creat per l´ocasió. Dues matraques més menudes i de mà amb sis torxes grans de foc completaran el conjunt processional dut a terme per la Colla. A continuació, desfilaran la banda de Cornetes i Tambors de la Santa Faç junt amb les diferents representacions de les confraries i germandats de la ciutat qui acompanyaran la imatge del Crist de la Misericòrdia portada pels “castellans” (Hermandad del Cristo de la Expiración i Nuestra Senyora del Patrocinio), imatge escollida aquest any per representar la nostra Setmana Santa que viu moments d´esplendor i recuperació. Seran al voltant de 1400m de trajecte processional i moltes poblacions les participants.

Colla de Campaners d´Ontinyent
Colla de Campaners d´Ontinyent (27-02-2007)
 • Arxiprestal Parròquia de l'Assumpció de Santa Maria - Campanar de la Vila - ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • Reial Parròquia de Sant Carles Borromeu - ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • PATERNA: Campanes, campaners i tocs
 • Museus i exposicions de campanes i tocs: Bibliografia
 • Protecció legal de campanars i campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Colla de Campaners d´Ontinyent (2007)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 25-04-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 94 Visitants: 93 Usuaris: 1 - francesc