Les campanes


Les tres campanes anomenades Maria Assumpta -720 kgs- la Francesca Teresa -que era la refosa, 520 kgs- i la Quitèria -330 Kgs-foren les protagonistes des del dia 7 de maig que arribaren a la vila i s’instal·laren a l’església, per a que tot el poble les pogués veure, fer-se fotografies, tocar-les etc...

El diumenge dia 13 de maig es va fer la benedicció, en una esplèndida missa -cantada per la Coral Flor de Lli- i amb assistència d’autoritats. Les tres campanes foren apadrinades, per les filles dels donants de la campana Francesca Teresa, per les autoritats, el President de la Diputació Josep Pont i l’alcalde Jaume Flaquer, i l’altra campana per les Filles del Sagrat Cor de Maria.

El dimecres dia 16 de maig es van pujar cap a dalt del campanar, davant la mirada de tota la mainada del poble, que acompanyats pels mestres, no es volgueren perdre viure uns moments històrics.

Durant tots aquests dies, la premsa, ràdio i televisió es feren ressò d’aquest esdeveniment i el poble de Linyola es veié reflectit en tots els medis de comunicació.

La sorpresa fou que el veïnat esperava un gran terrabastall campaner, anunciant la festa major i es va quedar una mica decebut amb el so que fan les campanes, tot i que amb el pas dels dies ja s’ha acostumat al seu agradable so. Benvingudes siguin les campanes.

Barret Picat
Barret Picat - Nº 126 (Juliol de 2001)
 • LINYOLA: Campanes, campaners i tocs
 • Campanes (epigrafia, descripció): Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Barret Picat (2001)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 29-11-2020
  Convertir a PDF