Festes a l'ermita de Sant Jaume 2007 - Bocairent

Programa especial d’actes a commemorar amb motiu de la benedicció de l’original campana de l’Ermita de Sant Jaume, la Maria (1550ca)

Del 21 al 30 d’Abril

Exposició de la campana restaurada amb el seu nou jou de fusta a l’estendard de la Pastisseria Gracia situada al centre del poble. Estarà exposada al cristall per poder ser admirada per tota la gent interessada amb una decoració preparada per tal event.

Dia 1 de maig, dia de festa gran

A les 7’15 hores concentració en la Cafeteria Solbes per tal d’iniciar la tradicional Romeria fins l’Ermita. S’instal•larà la campana original condicionada per voltejar sota un remolc engalana’t per l’ocasió.

A les 7’30 hores inici de la tradicional romeria i trasllat de la campana fins l’Ermita de Sant Jaume. La desfilada recorrerà els principals carrers de la població i alguns camins del terme voltejant la campana en tot moment junt les campanes del campanar mòbil de la Colla de Campaners d’Ontinyent que obriran la romeria. El seguici és realitzarà de la següent forma:

- Campanar mòbil de la Colla de Campaners d’Ontinyent interpretat per la mateixa colla i pels Campaners de Morverdre.
- Campana original de l’Ermita de Sant Jaume de Bocairent voltejada pels Campaners de Morverdre, Ontinyent i Comissió de festes de l’any.
- Romeus, gent acompanyant i festers.
- Banda de Música.

A les 9’30 hores i una vegada dipositada la campana de Sant Jaume a l’altar de l’Ermita, solemne Eucaristia i benedicció de la restauració del bronze iniciats pels tres vols de crida amb el Campanar Mòbil i la mateixa campana. També s’interpretaran el toc de Sermó, benedicció, Elevació i final.

Finalitzada l’eucaristia la campana serà treta a les portes de l’Ermita junt al Campanar Mòbil que estaran presents tot el matí mentre és desenvolupen la resta d’actes per tal de poder tocar les campanes i realitzar taller d’aprenentatge amb el matinal infantil.

Al finalitzar els actes, trasllat de la campana al seu nou emplaçament, el museu Parroquial de Bocairent qui l’acollirà com a element patrimonial important de la població.

Notes:
*El mateix dia s’exposarà dos panells fotogràfics i informatius a l’Ermita referent a la restauració de la teulada a càrrec de l’EXCM Diputació de València i el procés de la restauració de la campana de l’Ermita de Sant Jaume a càrrec de la Colla de Campaners d’Ontinyent.

*Hi haurà dinar de germanor per a les Colles participants a l’Ermita de Sant Esteve d’Ontinyent.

Organitzen:
Comissió festes de Sant Jaume
Colla de Campaners d’Ontinyent

Patrocinen:
Ajuntament de Bocairent
EXCM Diputació Provincial de València

Col•laboren:
Campaners de Morverdre
Electrorecamp S.LColla de Campaners d´Ontinyent
Colla de Campaners d´Ontinyent (018/04/2007)

 • BOCAIRENT: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE BOCAIRENT (BOCAIRENT) : Tocs i altres activitats
 • CAMPANERS DE MORVEDRE (SAGUNT) : Tocs i altres activitats
 • COLLA DE CAMPANERS D'ONTINYENT (ONTINYENT) : Tocs i altres activitats
 • Restauració de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, inscripcions, any fosa, autor, article
  © Colla de Campaners d´Ontinyent (2007)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 10-07-2020
  Convertir a PDF