Fil Per Randa - La Torre del Micalet

La Torre del Micalet

El temps de Sant VicentValentia és un bell mot llatí que significa "Vigoria, fortalesa, bon auguri", que fou donat com a nom (quan va ser fundada, igual que a bastants poblacions de diverses províncies de l'imperi romà) a la nostra capital.

Quan Dioclesià reestructurà l'imperi, els cristians foren objecte de represàlies. Tant és així, que l'any 304 desterrà a València el bisbe de Saragossa Sant Valeri i el seu jove diaca Sant Vicent. Segons la tradició foren jutjats i el diaca Vicent, fogós i eloqüent, fou empresonat i martiritzat, el seu cadàver fou llançat a un abocador prop de l'actual mercat central i conduït el seu cos posteriorment a la Roqueta.

Itinerari

Concentració a les 9.30 hores del matí a la plaça de la Mare de Déu de València. Visita de la Catedral i la rodalia de la plaça de la Mare de Déu. En acabant, ascensió al Campanar Nou (mal dit "Micalet"), visita de les sales i arribada a la torrassa a temps d’escoltar les 12 tocades pel Micalet o "campana de les hores". Tot seguit, visita de la sala de les campanes des de la qual sentirem la melodia que anuncia la Diada de Sant Vicent. El toc durarà de deu a vint-i-cinc minuts, segons la inspiració, cansament, oratge i la bona companyia que tinga el campaner.

Ens acompanyarà Francesc Llop i Bayo, campaner de la Catedral.

Nota: Com els darrers anys portarem una mena de pícnic per a esmorzar que el farem a la terrassa de la torre del Micalet.

- 22 gener
- Primer dia d'inscripció: 15 gener
- PREU DEL TIQUET I ESMORZAR: 10 euros
- Entrades als monuments: 2 euros
Programa d´Activitats de Fil Per Randa - Club de viatges (Hivern de 2006)
 • VALÈNCIA: Campanas, campaneros y toques
 • Campanarios: Bibliografía
 • Toques manuales de campanas: Bibliografía
 • Visitas a campanarios: Bibliografía

   

 • Volver a la página anterior
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Fil Per Randa - Club de viatges (2006)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 17-01-2021
  Convertir a PDF