Actuació dels Campaners de la Catedral de València en Alboraia

Diversos campaners de la Catedral de València s'han acostat aquest diumenge dia 8 de juliol a la població d'Alboraia per tal de fer sonar les campanes de l'esglèsia de l'Assumpció amb motiu de la celebració de la Mare de Déu D'Agost.

Mitja hora abans de la missa major, els campaners tocaren el cor que s'escolta en les grans festivitats a la Catedral de València. I just abans de començar la missa, les campanes varen ser voltejades amb cordes i a mans. A més, durant la consagració es va voltejar la campana grossa, per tal d'aportar solemnitat a l'acte.

Una volta acabada la celebració eucarística, els campaners tornaren a voltejar les campanes de la torre. I va ser al final quan diversos repics típics i tradicionals valencians s'escoltaren als voltants del temple. Estos repics foren: el Repic de Benedicció i un parell de tocs de mort.

Amb aquesta actuació, els Campaners de la Catedral de València pretenen la difusió i coneixement d'aquest valor social i cultural que formen les campanes dins de la vida comunitària. Les campanes són instruments musicals utilitzats per a mantindre una certa comunicació i per acompanyar. Val la pena recuperar aquest valor i mantindre´l per tal de no perdre´l.

CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (08-07-2007)

 • ALBORAIA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Concerts de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 18-06-2021
  Convertir a PDF