Acta de la Junta Ordinària del 5 de juliol de 2007

Campaners de Morvedre assistents a la Junta Ordinària
Campaners de Morvedre assistents a la Junta Ordinària

Primera Junta Ordinària de l'Associació de Campaners de Morvedre, un any després de la fundació de la Colla, amb el següent ordre del dia:

• 1. Presentació de comptes de 2006
• 2. Revisió de la quota per a l’any 2007
• 3. Activitats realitzades en 2006
• 4. Proposta d’activitats per a 2007 (tocs, publicacions, concerts, restauracions)
• 5. Precs i preguntes

Acta de la Junta

Comença la Junta General Ordinària després de les campanades de les 19:30 estant els campaners en el Banc de les Mentides a peu de campanar i pujant a la sala de campanes mentre tocaven el primer avís a missa diària.

Hi assisteixen sis persones: Donís, Joan, Javi, Toni, Jose, Ignasi i telefònicament estigué present José Enrique una estona. Van excusar la seua absència Cèsar i Baltasar per motius de treball i viatge respectivament.

1. Presentació de comptes de 2006

Donís, explica mitjançant un extracte, tots els moviments del compte de la Colla. En aquest apartat s’indica que tot i que ara tenim un superàvit de 1.400€ eixos diners estan reservats per a la restauració dels dos tiplets de Santa Maria, faltant-ne encara 200€ que esperen ser trets de les properes actuacions de la colla en Sagunt, Petrés i Estivella. Per unanimitat els presents aproven els comptes de l’exercici passat. Entre altres ingressos de donacions, subvencions i venda de calendaris en el mercat, pels tocs es van ingressar, 100€ de la Confraria dels Sants de la Pedra de Sagunt, 30€ de la Festa de les Xiques de Petrés, 40€ de la Festa del Xiquet de la Boleta de Ptrés, 100€ de la Confraria del Bon Succés de Sagunt, 1000€ del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt pels materials i tocs del Mercat Medieval.

2. Revisió de la quota per a l’any 2007


Amb motiu de que han entrat a formar part de la Colla nous campaners, i cal fer samarretes noves, així com fer el segur nou, es decideix augmentar la quota anual de 15€ a 30€ només per enguany, i parlar amb els Campaners de la Catedral de València per a estudiar que incorporen en el seu segur als Campaners de Morvedre.

3. Activitats realitzades en 2006

S’anomenaren totes les activitats que Campaners de Morvedre van realitzar durant l’any 2006, des de la concepció de la idea de formar una colla en la visita de Sa Santedat Benet XVI a València i en la que els membres fundadors de la Colla van participar als campanars de Santa Caterina i Mare de Déu del Puig. Després van tocar per a les festes patronals de Sagunt durant els dies 27, 28 i 29 de juliol el Tridu als Patrons, i els vols de vespra i festa dels Sants de la Pedra, els dies 29 i 30 de juliol.

A Petrés es tocà els dies 5 i 6 d’agost per a les festivitats del Salvador i de la festa patronal de la Puríssima Petrés. Es tornà a tocar en aquesta població els dies 26, 27 i 28 d’agost, per a les festes de la Puríssima de les Xiques i el Xiquet de la Boleta.

El 14 d'agost vam anar una entreista de ràdio d'Onda Cero Sagunt.

El 3 d'octubre anàrem a una entrevista a TV Mediterráneo, al programa "El calaix" que va ser monogràfic sobre els campaners de Morvedre.

En setembre es tocà a Sagunt la vespra i la festa de la Mare de Déu del Bon Succés, patrona de Sagunt i en octubre, en la mateixa població es tocà els dies 7, 8 i 9, durant el mercat medieval tradicional que es realitza amb motiu del 9 d’Octubre. Durant eixe mercat, Campaners de Morvedre convidà a la Colla de Campaners d’Ontinyent per a que vingueren a mostrar tocs típics d’Ontinyent en el moment de la inauguració oficial del mercat. D’Ontinyent van dur el campanomòbil i unes matraques o trebanelles per a que la gent poguera tocar-les. Es montà una paradeta en la qual es donava informació de les dues associacions campaners i de la pàgina web dels Campaners de la Catedral de València, així com es mostrava una campaneta prestada per Elecetrorecamp SL i es van vendre calendaris de mà i de butxaca per poder traure diners per a diferents restauracions de les campanes i matraques de Santa Maria. També el dia 7 d’octubre les dues colles acudiren a la Romeria de Sant Francesc que es realitza tots els anys des de Petrés al Reial Monestir de Sant Esperit en Gilet, allà es tocà el campanomòbil i es prestà per a que els xiquets i majors pogueren tocar-lo.

El dia 12 d’Octubre tocàrem al Campanar de la Vila d’Ontinyent a la festivitat de la Mare de Déu del Pilar.

El 31 d’octubre es va fer un repic en Petrés a la vespra de Tots Sants, i el dia 1 de novembre, festivitat de Tots Sants es repicà a Petrés al migdia i es van fer els vols de Missa de la vesprada. En acabar la Missa i com a vespra del dia d’Ànimes, es va fer una entrada, clamoreig i mig vols. També a Sagunt, mentre es feia el Rosari per les Ànimes a Santa Maria, es van fer l’entrada, clamoreig i mig vols de campanes.

El 4 de novembre, convidats per la Colla de Campaners d’Ontinyent tocàrem els vols en la festivitat de sant Carles Borromeu.

El dia 6 de novembre anàrem a Canal 7, televisió comarcal, per a parlar sobre la Colla de Campaners.

El 26 de novembre es tocà en Petrés els vols de Santa Cecíia, en la Missa de la Banda Unió Musical Petresana.

El dia 6 de desembre tocàrem en Benavites amb motiu de la Vigília de l’Arxiprestal de la Baronia - Les Valls un cor, i diversos vols. El dia 7 de desembre es tocà en Petrés la vespra de la Puríssima i el dia 8 l’alba i els vols de Missa.

El dia 13 de desembre es donà una xerrada als alumnes de l’escola d’Estivella sobre “Les Campanes”.

El dia 31 de desembre es tocà a la festa de la troballa de la Mare de Déu de la Llet a Torres Torres.

Durant aquestes dates vam editar un DVD amb tot el que havíem fet durant aquest mig any d’història de la Colla, el qual va tindre una bona acceptació.

4. Proposta d’activitats per a 2007 (tocs, publicacions, concerts, restauracions)

La proposta d’activitats està pensada des de la data de la Junta fins a finals d’any, malgrat que des de començament d’any s’han realitzat les següents activitats:

• El dia 5 de gener es van fer els vols de vespra de l’Epifania i cavalcada dels Reis Mags a Petrés.

• El 21 de gener es baixà la matraca de Santa Maria per exposar-la en l’exposició de Bancaixa. Després aniria als tallers d’Electrorecamp SL per ser restaurada.

• Del 25 de gener al 4 de febrer, vam realitzar amb el patrocini de la Falla la Palmera i Bancaixa i la col•laboració de la Colla de Campaners d’Ontinyent, Campaners de la Catedral de València i Electrorecamp SL l’exposició “Campanes, campaners i tocs”. A la inauguració van vindre el Dr. Francesc Llop, president dels Campaners de la Catedral de València i antropòleg i tècnic de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat Valenciana; les falleres majors de la Comarca i de les falles de la ciutat; cronistes i representants polítics de Sagunt i comarca. El dia 27 de gener Donís realitzà una visita guiada al Campanar de la Vila de Sagunt, el de l’arxiprestal de Santa Maria, i el 28 els Campaners de la Catedral van fer un concert de campanes amb varietat de tocs que es realitzen en la torre del Micalet a la Seu. El dia 31 de gener van vindre diferents grups de l’escola de Cronista Chabret a l’exposició i vam ensenyar-la i explicar-la. El dia 4 de febrer, la Colla de Campaners d’Ontinyent va fer una mostra de tocs tradicionals de les comarques centrals de la Comunitat Valenciana.

• El dia 10 de febrer vam tocar els vols de Missa pel 50 aniversari de la “Faustina” en la parròquia de Sant Carles Borromeu a Ontinyent, convidats per la colla agermanada Colla de Campaners d’Ontinyent.

• El diumenge 11 de març vam fer un cor i els vols de Missa durant les confirmacions de Petrés.

• El dia 12 de març anàrem al Colegio San Vicente Ferrer de Sagunt per fer una xerrada sobre “les Campanes”.

• El dia 19 de març, es puja a retirar el material inflamable de la sala de campanes perquè des del campanar es dispara un castell amb motiu de la cremà de la Falla la Vila. El dia 22 de març ens reunim amb una comitiva de la Falla la Vila per tractar i buscar alternatives al castell de focs artificials que per costum es realitza des del campanar.

• El dia 28 de març es va beneir la matraca ja restaurada en l’Ermita de la Sang junt a altres regals que la Majoralia 2007 va fer a la Sang i a la setmana Santa Saguntina.

• El dia 31 de març es tocà en la IV Representació de la Passió Saguntina.

• El dia 1 d’abril es van fer el repic de benedicció de les palmes, els vols de processó i de Missa.

• Dijous Sant 5 d’abril, junt als tècnics d’Electrorecamp, es puja la matraca, es posa a punt el campanar i es tinten les truges de totes les campanes grans, i es co•loquen cadenes segures per deixar alçades les campanes. Per la vesprada es fan els tocs de Missa, Glòria i matraques, deixant les cordes per fora del campanar en senyal de dol.

• Divendres i Dissabte sant, tocs de matraques i després amb el Glòria de la Vigília, vol de campanes.

• Diumenge de Resurrecció 8 d’abril, tocs de processó de l’encontre i Missa.

• Divendres 20 d’abril, els Campaners de Morvedre assistim a l’homenatge del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt junt a moltes altres associacions i polítics de la ciutat.

• 1 de maig, tocs i vols amb el campanomòbil en la festa de Jaume en Bocairent, convidats per la Colla de Campaners d’Ontinyent.

• També l’1 de maig vam col•laborar amb el muntatge de la Creu de Maig instal•lada en la plaça de Blasco Ibàñez.

• 3 de maig, al Salvador de Sagunt, vols de la Santa Creu.

• 12 i 13 de maig, vespra i festa de la Mare de Déu dels Desemparats en Sagunt, amb repics, cors i vols de Missa i processó.

• El 12 de maig en Petrés, presentació d’un DVD sobre les campanes de Petrés i la seua restauració durant els actes d’exposició i benedicció de la campana de l’ermita de Petrés restaurada per Electrorecamp SL.

• El 9, 10 i 14 de juny van realitzar-se els repics i vols de vespra, els vols de festa de Missa i processó, i els cors i vols de la Vuitava del Corpus.En la junta s’aprovaren les següents activitats:

• 24 i 25 de juilol, Sant Jaume, festa patronal en Petrés, repics i vols a la vespra, vols d’alba, i Missa a la festa.

• 27, 28, 29 i 30 de juliol a Sagunt, repics, cors i vol de la campana dels Patrons durant el Tridu; repic, vols, desfetes i passà fita a la vespra i villancico a l’alba després dels vols generals de tres parades. Cor, i vols generals a la Missa i Processó de la festa.

• 29 de juliol a Sagunt Concert de campanes a càrrec de la Colla de Campaners d’Ontinyent: “Sons de Déu sons de goig. El cicle anual de campanes”.

• 3, 4 i 5 d’agost a Petrés, repics i vols a la vespra i festa del Salvador i la Puríssima.

• 25 i 26 d’agost a Estivella, vespra i festa de la Santa Creu del Garbí.

• 25, 26 i 27 d’agost a Petrés, vespra i festa de la Puríssima de les Xiques i del xiquet de la Boleta.

• 25 i 26 a Ontinyent, festes del Crist (moros i cristians).

• 8 i 9 de setembre a Sagunt, festa de la Mare de Déu Bon Succés.

• 9 d’Octubre Mercat medieval, tocs i paradeta al Banc de les Mentides

• Les festivitats litúrgiques de l’any també seran tocades com l’any passat (Tots Sants, Santa Cecília, Immaculada, Reis...)

• Restauració dels tiplets de Santa Maria amb l’ajuda de l’Ajuntament de Sagunt i Bancaixa.

• Ajudar a la restauració de les campanes de Quart de les Valls.

• Promoure i ajudar a la fosa de noves campanes per a la parròquia del Salvador de Sagunt.

• Promoure i ajudar a la fosa d’una nova campana per a la parròquia de Petrés.

• Missa en acció de gràcies per l’aniversari dels Campaners de Morvedre i dinar amb alcaldes, rectors i membres de la colla en l’ermita de Petrés.

• Explicació i xerrada sobre campanes a l’Escola d’Estiu de Petrés.

5. Precs i preguntes

Jose Caballer pregunta sobre l’estat del rellotge de Santa Maria, i Ignasi li respon que s’ha de parlar amb el regidor de Cultura, Vicent Vayá, per tractar el tema amb ell, la reunió seria en principi la setmana que ve a falta de confirmar-la per part del Departament de Cultura. El que es pretén és tornar-lo a Santa Maria.

Javi comenta que hi ha vàries empreses interessades en fer-nos uns barrets i unes samarretes per als campaners. També que s’està mirant la possibilitat de que una empresa d’Estivella subvencione la restauració de la matraca de 1919, Ignasi comenta que Vicent Tomàs sap que ha de passar per Estivella per fer un pressupost i a més per Petrés i Gilet per programar uns tocs a l’ordinador.

Jose Caballer demana que se convide a l’alcalde de Sagunt a pujar al campanar i vore quina és la feina que s’ha fet en les campanes i conega més de prop la nostra associació. Tots els campaners aproven eixa secunden la proposta.

Ignasi explica què se va fer amb els tiplets del campanar de la Vila, que Electrorecamp SL ja ha baixat a la sala de campanes i desmuntat per fer-los truges noves, que també estan acabades i fotografiades, en breu seran col•locades i tornat a instal•lar els tiplets al seu lloc habitual. A més, ensenya les fotos de les truges noves realitzades amb fusta tropical. Els diners aportats per l’Ajuntament de Sagunt han estat 1800€, 1400€ per Campaners de Morvedre i 1200€ per Bancaixa. Així i tot faltaran 600€ que s’espera traure de la subvenció de festes demanada, dels diners que La confraria de la Mare de Déu dels Desemparats, Confraria de Minerva, Confraria dels Sants de la Pedra i Confraria del Bon Succés han donat i donaran pels tocs manuals.


Al toc de la mitja de les 20 hores, i sense més precs i preguntes es dona per tancada la Junta

Campaners de Morvedre
Campaners de Morvedre (10-07-2007)
 • SAGUNT: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE MORVEDRE (SAGUNT) : Tocs i altres activitats

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de Morvedre (2007)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 26-11-2020
  Convertir a PDF