Nota de premsa sobre les activitats Extraordinàries de la Colla de Campaners d'Ontinyent per juliol - agost 2007

Tot i abans d’iniciar la forta agenda de cara a l’Assumpció i les festes moro – cristianes 2007, la Colla de Campaners d’Ontinyent realitzarà tota una sèrie d’actuacions en diferents poblacions del litoral valencià.

En primer lloc, el proper diumenge 29 de juliol i a les 21 hores amb motiu de la festa Major dels Sants Patrons, l’entitat oferirà al campanar de la Vila de Sagunt un concert de campanes titulat “Sons de Deu, sons de goig” que recollirà al voltant de quinze tocs, vols i repics tradicionals de campanes de les comarques centrals valencianes on la Colla ha inventariat i recollit dins del seu treball. El fet més important serà la participació del Ball dels Cavallets d’Ontinyent al dia següent, 30 de juliol, en la processó general també a Sagunt (València) conjuntament amb el Grup de Danses d’Ontinyent que oferirà l’enramada del Corpus de la nostra ciutat. Serà la primera ocasió en que el Ball dels Cavallets, després de vuit anys des de la seua refundació, participe fora de la nostra ciutat en una processó i, ho farà conjuntament amb diferents balls del Corpus Christi de València com ara la Moma i els Set Pecats Capitals que degut a la importància de l’actuació, els vuit cavalls eixiran per primera i per poques vegades amb la vestimenta oficial que representa la nostra ciutat i no amb la antiga que s’utilitza en actuacions fora d’Ontinyent. Per aquest fet els xiquets i xiquetes que representen el ball, no han parat la seua activitat des del Corpus amb els diferents assajos i es te previst l’eixida d’un autobús amb 50 participants entre el ball i l’enramada sense comptar els campaners que acodiran el dia anterior per fer el concert, sens dubte, serà una actuació important gràcies també al intens treball i col•laboració dels Campaners de Morverdre, entitat agermanada amb Ontinyent que ha reflectit tot el seu recolzament en fer possible aquestes actuacions.

El diumenge 5 d’agost, la Colla de Campaners d’Ontinyent viatjarà a la localitat de Burriana (Castelló) amb el campanar mòbil i tots els accessoris corresponents per participar encapçalant la processó general que és realitza en honor a la Mare de Deu de la Misericòrdia. A l’igual és farà la setmana següent, diumenge 12 d’agost, en la mateixa localitat, però dedicat al Crist del Mar al port de Burriana.

El dimecres 15 d’agost, s’inaugurarà al Camp de Mirra amb un previ concert de campanes i la inauguració de les diferents exposicions, el monument al Tractat d’Almisra creat per l’ontinyentí Rafael Ballester i dissenyat per Pepe Navarro. Dit mural d’uns 4 metres d’alçada i 3 d’amplària serà instal•lat a la façana de la església del Camp de Mirra. Ha estat elaborant-se al llarg de 6 anys i representa el moment del Tractat entre Jaume I i l’Infant de Castella amb la cort castellana i aragonesa. Està realitzat en ferro sobre planxa i lluirà un marc ceràmic que ja està instal•lant-se per a que tot estiga llest el proper 15 d’agost. El monument és troba en aquest moment a la seu de l’associació al Cantalar de Sant Vicent 34-36 on serà traslladat a finals de mes per ser instal•lat. L’obra ja està finalitzada a falta de la instal•lació i efectes lumínics que és realitzaran als pròxims dies.

Per últim la Colla de Campaners d’Ontinyent ja ha fet públic el calendari especial de visites guiades al Campanar de la Vila amb motiu de les festes de moros i cristians 2007. Recordant-los que a l’igual que les edicions anteriors es faran visites nocturnes els tres primers dies de la setmana gran de festes. Després de tindre la primera i satisfactòria pressa de contacte amb la regidora de Cultura, Turisme i Comunicacions de l’EXCM Ajuntament d’Ontinyent, aquest any les visites dels dos matins del mercat medieval seran en forma de ruta turística concreta on s’obrira el temple durant el matí i diversos guies en els respectius punts claus explicaran als visitants les principals fonts històriques tot i seguit per un recorregut detallat per motius de seguretat. Les visites al campanar de la Vila és realitzaran pels membres de la Colla de Campaners d’Ontinyent i compten amb l’organització de la Parròquia de Santa Maria i el Patrocini de l’EXCM Ajuntament d’Ontinyent.

Colla de Campaners d´Ontinyent
Colla de Campaners d'Ontinyent (13-07-2007)
 • Arxiprestal Parròquia de l'Assumpció de Santa Maria - Campanar de la Vila - ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • Parròquia de Santa Maria - Campanar de la Vila - SAGUNT: Campanes, campaners i tocs
 • BORRIANA: Campanes, campaners i tocs
 • EL CAMP DE MIRRA: Campanes, campaners i tocs
 • ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • SAGUNT: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE MORVEDRE (SAGUNT) : Tocs i altres activitats
 • COLLA DE CAMPANERS D'ONTINYENT (ONTINYENT) : Tocs i altres activitats
 • Campanomòbil: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Colla de Campaners d'Ontinyent (2007)
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 20-03-2023
  Convertir a PDF