La Colla de Campaners d'Ontinyent estrena la restauració de les campanes de Vallada amb una mostra de tocs, vols i repics de campanes

Els Campaners d'Ontinyent, de Moixent i, Vicent Tomas d'Electrorecamp, protagonistes del concert amb les dues campanes grans de Vallada exposades a la Plaça de l'Església
Els Campaners d'Ontinyent, de Moixent i, Vicent Tomas d'Electrorecamp, protagonistes del concert amb les dues campanes grans de Vallada exposades a la Plaça de l'Església

El passat diumenge 15 de juliol, la Colla de Campaners d’Ontinyent mamprenia la seua primera de les nombroses activitats i actuacions previstes per aquest estiu de 2007. Ni més ni menys que la inauguració i estrena de les recent restaurades campanes de l’església de Sant Bertomeu de Vallada (València).

Gràcies a l’aportació d’Electrorecamp S.L, empresa restauradora de les quatre campanes i l’ajut dels futurs campaners de Moixent dels quals la nostra associació feu una visita el passat divendres, és feu aquesta mostra de tocs, vols i repics de campanes de les comarques centrals valencianes.


Així doncs, a les 11’00 hores del matí i, durant més de mitja hora, un equip dels campaners d’Ontinyent feren sonar al nombrós públic assistent tocs com ara el toc a tro de Banyeres de Mariola, l’Ave Maria d’Ontinyent i Bocairent, el toc a mort de Montavener i Rei, la Rogativa de Dolors de Part i un fragment del repic del dia de la Puríssima d’Ontinyent.

Les campanes, instal·lades i exposades a la placeta lateral de l’Església de Sant Bertomeu de Vallada ha sigut protagonista del parlar de les campanes, un parlar que ha sigut constantment aplaudit pel nombrós públic que amb gran emoció i sentiment escoltaven l’explicació prèvia a cada toc i els recordava moments del passat que, per uns instants ens feren present.


Al finalitzar el concert, la Colla de Campaners d’Ontinyent rebia les més cordials felicitacions del poble de Vallada preguntant i interessant-se per aquest mon que poc a poc ha caigut en l’oblit. Les campanes de Vallada, posteriors a la Guerra Civil Espanyola (1936 – 1939) son Santíssim Crist de Vallada, Patriarca de Sant Josep i Santa Maria de les quals cal sumar una nova campana que s’ha afegit al conjunt i que antigament estava a l’edifici de l’ajuntament exercint de campana del rellotge, ara formarà part de la campana més menuda del joc del qual, seixanta anys més tard, el resturat campanar de Vallada torna a tindre de nou més campanes.

La jornada és va concloure amb l’entrega per part de l’empresa Electrorecamp S.L. de la rèplica i futura campana de l’Ermita de Sant Jaume de Bocairent que ja és troba a la seu de la Colla de Campaners d’Ontinyent per procedir a instal·lar durant aquests dies el nou jou de fusta. Cal citar que el nou bronze és exactament igual a la original que ja descansa al museu parroquial de la localitat i que Abel Portilla de Gajano (Santander) ha sigut l’encarregat de donar-li vida.

Amb aquesta actuació i l’ajut i col·laboració que la Colla de Campaners realitzarà amb els futurs campaners de Moixent, l’entitat mostra el seu treball a la comarca de la Costera molt ben acceptat i acollit pels habitants d’aquesta històrica comarca.
Colla de Campaners d´Ontinyent
Colla de Campaners d'Ontinyent (15-07-2007)
 • Ermita de Sant Jaume - BOCAIRENT: Campanes, campaners i tocs
 • Parròquia de Sant Bertomeu - VALLADA: Campanes, campaners i tocs
 • BANYERES DE MARIOLA: Campanes, campaners i tocs
 • BOCAIRENT: Campanes, campaners i tocs
 • MOIXENT: Campanes, campaners i tocs
 • MONTAVERNER: Campanes, campaners i tocs
 • ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • VALLADA: Campanes, campaners i tocs
 • ELECTRO RECAMP S. L. (ONTINYENT) : Intervencions
 • PORTILLA, HERMANOS (GAJANO) (MARINA DE CUDEYO) : Inventari de campanes
 • PORTILLA, HERMANOS (GAJANO) (MARINA DE CUDEYO) : Intervencions
 • Concerts de campanes: Bibliografia
 • Protecció legal de campanars i campanes: Bibliografia
 • Reparació de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Colla de Campaners d'Ontinyent (2007)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 21-04-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 37 Visitants: 37 Usuaris: 0