Temporada d’estiu de visites de posta de sol al campanar de Santa Maria

La recent restauració de l‘antic mecanisme de les campanes horàries, es converteix en un atractiu més de la visita

El mecanisme de les campanes horàries ha estat restaurat
El mecanisme de les campanes horàries ha estat restaurat
El proper dissabte 2 de juny el Patronat Municipal de Comerç i Turisme de Vilafranca del Penedès posa en marxa un any més la temporada de visites guiades de posta de sol que es prolongarà durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre tots els dissabtes a la tarda de la mà dels professionals de l‘empresa de serveis culturals Tríade.

El recorregut de la visita guiada comença amb una explicació general de la basílica de Santa Maria i els elements més singulars de la portalada lateral per taslladar-se després a l‘entrada del campanar i fer un recorregut per les antigues dependències d‘aquest edifici: la sala de l’Àngel Penell, la sala on habitaven els monjos responsables dels tocs de les campanes i que actualment ocupa un rellotge d’engranatges de l’any 1929 recentment restaurat i que per primera vegada des de la seva instal.lació, a principis de segle, es mostra al públic en funcionament. La restuaració d‘aquest rellotge ha estat possible al conveni signat entre el Patronat Municipal de Comerç i Turisme, l‘IES Alt Penedès i la Parròquia de de Santa Maria i representa una acció de conservació molt important del patrimoni industrial vilafranquí ja que es tracta d‘un mecanisme amb pèndul de mercuri, únic a Catalunya. El públic podrà gaudir de l‘execl.lent treball dels ex alumnes i professorat de cicles formatius de mecànica industrial de l‘Institut Alt Penedès encapçalats per l‘expert en rellotgeria, el vilafranquí Antoni Nogués. La sala també consta d‘una petita exposició explicativa sobre la història i el procès de restauració dissenyada pel professor de l‘IES Eugeni d‘Ors, Jordi Sadurní.

El final de la visita, a la terrassa de les campanyes horàries, coincideix amb la posta de sol i és quan arriba l’hora de la degustació d’una copa de vi o cava per gentilesa de les empreses vilafranquines: Caves Mas Tinell, Mascaró, Pinord, BodeguesTorres, Vins Trias, Caves Castell de Perelada i Celler Cooperatiu de Vilafranca-Covides.

Les visites tindran lloc tots els dissabtes de l‘estiu al vespre. Durant el mes de juny seran els dies 2, 9, 16 i 30, a 2/4 de 9 del vespre. Durant el mes de juliol les visites començaran també a 2/4 de 9 del vespre els dies 7, 14, 21 i 28. Els mesos d’agost i setembre s’avançaran les visites ½ hora i començaran a les 8. Seran els dies 4, 11, 18 i 25 d’agost i al setembre els dies 1, 8, 15, 22 i 29.

Per gaudir de les visites guiades de “posta de sol” cal fer una reserva prèvia, ja que les noves característiques de la sala habilitada per al rellotge només permeten grups màxims de 20 persones. El preu és de 4.-€ per persona i els tickets s’hauran de recollir a l’Oficina Municipal de Turisme a la planta baixa de la Casa de la Vila, telèfon 93 818 12 54.

Ajuntament de VIlafranca del Penedès (23-05-2007)
 • Basílica parroquial de Santa Maria - VILAFRANCA DEL PENEDÈS: Campanes, campaners i tocs
 • VILAFRANCA DEL PENEDÈS: Campanes, campaners i tocs
 • Visites als campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Ajuntament de VIlafranca del Penedès (2007)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 15-07-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 23 Visitants: 23 Usuaris: 0