La Colla de Campaners d'Ontinyent participa junt als Campaners de Morvedre al Mercat Medieval de Sagunt

Campanomòbil de la Colla de Campaners d´Ontinyent al <i>Banc de les Mentires</i> de Sagunt
Campanomòbil de la Colla de Campaners d´Ontinyent al Banc de les Mentires de Sagunt

El proper diumenge 7 d’octubre i, per segon any consecutiu, la Colla de Campaners d’Ontinyent viatjarà a la localitat de Sagunt per participar en la festivitat del 9 d’octubre, Moros i Cristians i el mercat medieval.

Aquesta iniciativa és mampresa per l’associació Campaners de Morvedre, entitat agermanada amb la d’Ontinyent qui ha sol·licitat la estimada col·laboració durant els tres dies en que tindrà lloc el mercat medieval. Així doncs, als peus del campanar de la Vila de Sagunt, tots els visitants podran gaudir del nostre campanar mòbil, diferents matraques portàtils així com el nou rogle que disposa la Colla de 36 campanes essent únic en disseny i innovació al portar tres rodes sobre un mateix eix. Així mateix, la Colla de Campaners d’Ontinyent junt amb la de Morvedre oferirà, en diversos intervals de temps, diferents espectacles combinats en foc i campanes amb tocs tradicionals de les nostres terres.

A l’estand, realitzat per les dues Colles campaneres, és podrà admirar i rebre informació turística sobre la ciutat d'Ontinyent de la qual l’entitat representarà sempre a les diferents eixides amb el recolzament de la regidoria de cultura, turisme i comunicacions. Per altra banda, també és realitzaran diversos tallers d’aprenentatge per tocar campanes així com dibuixos per pintar referents al patrimoni campaner de les dues ciutats així com els nostres balls processionals.

El mercat medieval serà inaugurat el proper diumenge 7 d’octubre a les 19 hores i romandrà fins el dimarts 9 d’octubre. La Colla de Campaners d’Ontinyent agraeix d’avantmà a campaners de Morvedre i l’ajuntament de Sagunt per comptar un any més amb nosaltres.

Per altra banda, el proper divendres 12 d’octubre, és reprenen les visites guiades al campanar de la Vila després del gran èxit d’aquest estiu i un breu descans fet al setembre. Aquesta tercera i última temporada de l’any mamprèn els mesos d’octubre, novembre i desembre on a més de poder visitar la torre els diumenges marcat al calendari, també és podrà fer els dies festius com ara El Pilar, Tots Sants i Nadal. Recordar-los que les visites guiades sempre tenen lloc després de missa 12 als dies marcats on podreu consultar el calendari a l’oficina de Turisme, església de Santa Maria i en aquesta web. La Colla de Campaners d’Ontinyent celebra deu anys de la realització de les visites al campanar.


Colla de Campaners d´Ontinyent (03-10-2007)
 • Arxiprestal Parròquia de l'Assumpció de Santa Maria - Campanar de la Vila - ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • Parròquia de Santa Maria - Campanar de la Vila - SAGUNT: Campanes, campaners i tocs
 • ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • SAGUNT: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE MORVEDRE (SAGUNT) : Tocs i altres activitats
 • COLLA DE CAMPANERS D'ONTINYENT (ONTINYENT) : Tocs i altres activitats
 • Tocs manuals de campanes: Bibliografia
 • Visites als campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Colla de Campaners d´Ontinyent (2007)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 29-11-2022
  Convertir a PDF