La Colla de Campaners d'Ontinyent s'entrevista ofiacialment amb l'alcaldessa de la ciutat per fer conèixer els nous projectes

Per primera vegada i, molt contents i satisfactoris no sols pel tracte rebut si no també per concretar una cita amb nosaltres, l’alcaldessa de la ciutat d’Ontinyent Na Maria Lina Insa Rico va tindre una entrevista el passat dilluns 15 d’octubre amb el president de la Colla de Campaners d’Ontinyent Rafael Ballester i Gandia, el segon sots-president Rafael Domènech Dominguez i el portaveu de l’entitat Joaquin Silvestre Morant que feren conèixer els futurs projectes a desenvolupar per part del consistori i l’entitat.

Aplegats ja a una fase avançada de recuperació del patrimoni campaner de la nostra ciutat així com en restauracions de campanes i campanars, s’exposà clarament un nou concepte de treball a dur endavant en el nostre patrimoni resumit en dues paraules: PROTECCIÓ I PROMOCIÓ. El primer punt exposat del qual l’EXCM Ajuntament ja està en mans a l’obra és la substitució del parallamps del Campanar de Santa Maria, un fet necessari i urgent del qual ja s’està elaborant el nou informe tècnic que el reemplaçarà per un nou.

Les diferents propostes dutes a terme son, en un primer lloc i, una vegada les tenim restaurades des de l’any 2004, iniciar l’expedient per declarar Bé d’Interès Cultural les tres campanes històriques de la ciutat: La Campana de Santa Àgueda de la Parròquia de Sant Rafel, La Campana de Rauxa o Foc del Campanar de la Vila i l’Andreua del Monestir de la Puríssima Sang dels quals per part del consistori s’ha mostrat un gran interès per dur endavant el projecte en especial menció a la Campana de Foc d’acord a les característiques que presenta i les qualitats que la fan en una peça única. Per aquest projecte, és comptarà amb el suport del major coneixedor de campanes i antropòleg el Dr. Francesc Llop i Bayo així com diferents historiadors i coneixedors no sols del patrimoni campaner, si no de l’art i patrimoni als segles XIV – XVI qui asesoraran tant a la Colla de Campaners com a l’Ajuntament de fer realitat el fet que al mateix temps serà lent però fructífer i més que important.

També s’ha comentat el fet de dur endavant el projecte d’elaboració d’un llibre sobre el patrimoni campaner de la ciutat, on a més de reflectir-se les 48 campanes que te Ontinyent, també és reflectiria els 53 tocs, vols i repics que actualment s’interpreten així com la història i anècdotes de les diferents campanars de la ciutat. L’objectiu d’aquest exemplar és entregar al poble els 13 anys d’investigació, recuperació i treball que ha dut a terme la Colla de Campaners d’Ontinyent. Per últim s’ha pres interès i treball per fer realitat el futur museu de la Reial Parròquia de Sant Carles així com la il·luminació de l’edifici per tal de donar a la nostra ciutat un referent important entorn al Santíssim Crist de l’Agonia en les seues festes Moro Cristianes que en breu compliran 150 anys d’història de cara al 2010 essent una prioritat en aquesta legislatura.

La Colla de Campaners d’Ontinyent vol fer un treball mutu entre l’Ajuntament i l’entitat per promocionar i protegir el ric patrimoni campaner per això hem ofert tots els nostres mitjos en fer realitat els projectes citats anteriorment.Colla de Campaners d'Ontinyent (16-10-2007)
 • ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • COLLA DE CAMPANERS D'ONTINYENT (ONTINYENT) : Tocs i altres activitats
 • Conservació, manteniment: Bibliografia
 • Metodologia inventaris i questionaris: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Colla de Campaners d'Ontinyent (2007)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 06-05-2021
  Convertir a PDF