Na Milagrosa Martínez, presidenta de les Corts Valencianes felicita als Campaners de Morvedre

L'alcalde de Sagunt envia també una nota de gratitud per la col·laboració prestada pels campaners en els actes del 9 d'Octubre

La presidenta de les Corts Valencianes, Na Milagrosa Martínez Navarro, s'ha dirigit als Campaners de Morvedre per agrair profundament la col·laboració de la Colla en la jornada del 2 d'octubre que la Mesa de les Corts i la Junta de Síndics van celebrar a la nostra ciutat de Sagunt, com a acte representatiu dins la festivitat del 9 d'Octubre i en homenatge al Centenar de la Ploma, companyia de ballesters que tenien com a missió la defensa de la Senyera i dels símbols d'identitat dels valencians i que va ser fundada al Morvedre del segle XIV. També es va celebrar un acte commemoratiu pel qual es recordava la celebració de les Corts en 1428 en l'Arxiprestal de Santa Maria.

Si recordem el dia, fou durant el trajecte que va des del palau municipal fins a l'església de Santa Maria quan els campaners vam fer el toc de tancament de portes e la Vila per rebre a la comitiva presidida per Na Milagrosa Martínez i l'alcalde de Sagunt N'Alfredo Castelló. Una volta acabat els parlaments i durant la interpretació de l'himne de la Comunitat Valenciana, al sons de "alceu en l'aire nostra Senyera", va sonar un vol de Glòria que es realitzen en les solemnitats religioses més importants i a l'eixida de les processons del Corpus i dels Patrons.

L'escrit de la presidenta de les Corts afirma que fou de gran satisfacció rebre tan calorosa benvinguda, i es refereix al toc de campanes com un emocionant obsequi. Acaba dient que felicita als Campaners de Morvedre per la seua defensa del patrimonio històric del poble de Sagunt i de la Comunitat Valenciana, i ens encoratja per a que continuem amb la nostra valuosa tasca. i L'alcalde de Sagunt també ha mostrat el seu agraïment en altra carta semblant.

Campaners de Morvedre, a més a més, ha demanat una reunió amb el regidor de manteniment José Luis Martí per a tractar diferents temes d'interés com són el funcionament del rellotge del palau municipal i del Campanar de la Vila, la llum que revaloritze i faça visible durant la nit aquest importnant monument declarat BIC i dur la maquinària del rellotge antic que des de l'any 2002 té l'empresa Manclús en els seus tallers de Rafelbunyol, ja restaurat. Campaners de Morvedre es posà en contacte amb aquesta empresa en juliol d'enguany per tractar el tema i informar a l'Ajuntament de Sagunt de la situació en la qual es troba.

Campaners de Morvedre (17-10-2007)
 • Parròquia de Santa Maria - Campanar de la Vila - SAGUNT: Campanes, campaners i tocs
 • SAGUNT: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE MORVEDRE (SAGUNT) : Tocs i altres activitats
 • Campanars: Bibliografia
 • Rellotges: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de Morvedre (2007)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 29-11-2022
  Convertir a PDF