El dissabte 10 de novembre el Campanar de la Vila i la Colla de Campaners d'Ontinyent seran protagonistes de la gravació d'una sèrie de TV

La coneguda sèrie de TV, EXPLORERS basada en una promoció de la Generalitat Valenciana i que s’emet en RTVV així com en alguns Canals internacionals aplega a Ontinyent gràcies a la gestió de Regidoria de Cultura, Turisme i Comunicacions del EXCM Ajuntament d’Ontinyent qui ha mostrat el seu gran interès per mostrar i promocionar les arrels culturals i tradicionals de la nostra ciutat.

Així doncs, el Cant dels Angelets, el Barri de la Vila, l’Hotel Kazar, la fira gastronòmica, els tocs de campanes, el campanar de la Vila, la Colla de Campaners, la Trobada d’Escoles de Dansa a Ontinyent i paratges naturals recentment protegits com el Pou Clar seran escenari del capítol dedicat a la nostra ciutat dels quals visitarà un explorer italià.

La productora i direcció del programa ha mostrat el seu gran interès i despertar per la gran tradició campanera a la nostra ciutat, per tant, el campanar de la Vila és convertirà per uns instants en un plató de televisió el proper dissabte 10 de novembre a les 11 hores. Aprofitant els tocs de festa en honor a la Puríssima Concepció, és procedirà a la gravació per un equip tècnic especialitzat. També és realitzarà una visita especial guiada d’un grup de Gandia a les 10 hores per així recopilar les dues activitats més importants de la torre que realitza la Colla, les visites guiades així com els vora 53 tocs, vols i repics de campanes.

El guió consisteix en que un dels campaners parlarà amb l’explorer que visitarà el campanar i li explicarà la tradició campanera i cultural de la torre així com de l’entitat finalitzant en un vol de campanes en que participarà l’Explorer.

Ja per la vesprada, aprofitant la Trobada d’Escoles de Dansa a Ontinyent, l’equip tècnic és desplaçarà fins el Centre Parroquial “La Niñez” on és desenvoluparan els principals actes per tal de produir la tradició popular dels balls que és mostraran de caràcter intercomarcal a càrrec dels 13 grups participants que vestits de la manera tradicional faran el que ben millor saben fer, ballar.


Colla de Campaners d'Ontinyent
(07-11-2007)
 • ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • Protecció legal campanars i campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Colla de Campaners d'Ontinyent (2007)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 24-11-2020
  Convertir a PDF